Quantcast
Kezdőlap Aktuális Ne szégyenítsük meg az anyákat a nyilvános hisztiért!

Ne szégyenítsük meg az anyákat a nyilvános hisztiért!

pottyos

Elmész a boltba a két gyerekkel, kérhetnek fánkot is, de az egyik épp elégedetlen valami miatt. Üvölt, amíg te vásárolsz, de te próbálsz nem odafigyelni. Aztán bekiabálja a legcsúnyább szavakat, amiket ismer.

“Én nem kérek buta fánkot!”. Hát igen, lehet, hogy ez a legcsúnyább kifejezés, amit ismer, de te tudod, hogy most a dühét akarja kifejezni. És körülöttetek mindenki hallotta.

Hát, ez van. A gyerekek néha hisztiznek. Ha szerencséd van, otthon, de néha bizony nyilvános helyen. Ilyenkor megkapod a rosszalló nézéseket, pedig nem ártana, ha az emberek tudnák:

1. A hiszti normális

Természetes velejárója a gyerekek fejlődésének. Még a legjobban viselkedő gyerek is átmegy ezen a korszakon. Az, aki csendes, jó alvó, keveset sír. Aztán egyszercsak jön egy hiszti, de majd el is múlik. Ettől ő még ugyanaz a jó gyerek.

2. A hiszti nem fegyelmezetlenség

Sokan azért háborodnak fel, hogy miért nem fegyelmezed meg a gyereked, miért hagyod, hogy nyilvános helyen hisztizzen. Nos, nekik kellene próbálni megregulázni egy magát elvágó, üvöltő gyereket, és megnézni, mire mennek.

3. Minden gyerek csinálja

Igen, minden gyerek. Vannak dolgok, amiket szeretnének, és még csak most próbálgatják, hogy milyen viselkedési forma elfogadható a vágyaik megszerzéséhez. Lehet, hogy a gyerek valami miatt nem komfortos, de nem tudja szavakba önteni a baját, és azért reagál így. Felnőttként is néha legszívesebben üvöltenénk – csak mi már jobban tudjuk szabályozni a viselkedésünket.

4. Senki nem élvezi

Se a gyerek, se a szülő – és igen, nyilván sem az utca embere, aki végignézi. De ez van. Kutyasétáltatáskor sem szereti senki összeszedni, amit a kutya alkotott, mégis megteszi. Ettől élvezi az életben a szép dolgokat még jobban! Például, ha az étteremben mellette üvölt a gyerek – legközelebb jobban értékeli a nyugodt vacsorát otthon!

5. Hagyják békén a szülőt, kivéve, ha segíteni akarnak

Nem kell elkezdeni kioktatni a szülőt, akinek a gyereke épp hisztizik. Ez összezavarja a gyereket is, aki még jobban üvölteni kezd, és az anyukát is felbosszantja. Igen, anyuka általában tudja, mit kell kezdeni egy gyerekkel, főleg a sajátjával – ez most egy ilyen helyzet.

A hisztiző gyerek az utcán egy létező jelenség, így valószínű, hogy mindenki találkozik vele. Sokkal többre mennénk, ha ilyenkor nem megvető, hanem együttérző tekinteteket kapnának az anyukák!

Forrás: scarymommy.com

 

Tetszett ez a cikk? Olvass tovább!
“Sosem fogadtam baby sittert – már bánom” – egy anyuka vallomása >>

 

Ez is tetszeni fog