Quantcast
Kezdőlap Aktuális Nem értem ezt a mai anyakultúrát

Nem értem ezt a mai anyakultúrát

pottyos

“Én is követem az anyuka-társaimat a közösségi médiában, időről időre elolvasom a vicces anekdotáikat, látom a mémeket. De amikor hosszú bejegyzések szólnak arról, hogy már megint hosszú órákat kellett tölteni a gyerekruha boltban, mire kiválasztották a tökéletes kiegészítőket, vagy hogy a nap melyik szakában fogyasztották el az első pohár bort, akkor rájövök, hogy nem illeszkedem a mai modern anyakultúrába.

Az az igazság, hogy mi külvárosban lakunk, minden elérhető sétatávolságon belül – és sétálni csendes, kis utcákban tudunk. A gyerekkel autóba is ritkán ülök, nagy bevásárlóközpontban pedig nem voltam már vagy tíz éve. Az ételt minden nap frissen veszem a piacon, a gyerek ruháinak nagy része a környék anyukáitól származik, másodkézből. Nem tudom, mi az aktuális gyerekdivat.

Semmi bajom az alkohollal, fiatalabb koromban többet fogyasztottam, és most is élvezem időnként este, ha a gyerekek már lefeküdtek, a párommal megiszunk egy-egy pohárral, amíg beszélgetünk. De ez is inkább csak hétvégén fordul elő, mert rájöttem, hogy az alkholtól fáradtabb leszek. Ezért nem igazán értem a “semmi gond, anyuka, bort délelőtt 10-kor is lehet inni” típusú gif-eket, és már én kezdem furcsán érezni magam, hogy ha nincs egy délelőtti pohár boros sztorim, mindenki azt hiszi, terhes vagyok.

Nem értem az óriási vásárlási lázakat sem, amikor anyukák órákat töltenek vásárlással és több különböző üzletbe is bemennek, mire a gyerkőc iskolai induló pakkját sikerül összeválogatni. És nagyjából össze tudom rakni itthon meglévő dolgokból, ami pedig hiányzik, azt pár perc alatt megvásárolom a papírboltban.

Gondolom, én egy másfajta anyuka vagyok. De örülök, ha találkozom hozzám hasonlókkal.”

Forrás: scarymommy.com

Ez is tetszeni fog