Quantcast
Kezdőlap KedvencekTerméktesztek Okosodjon a család kártyajátékokkal!

Okosodjon a család kártyajátékokkal!

Spuriga Dóra

A következő kártyajáték azoknak a családoknak fog tetszeni, akik szeretnek társasozni és közben újdonságokat tanulni. Ha Ti még nem játszottatok társas- vagy kártyajátékokat, ez lehet az első választás, hogy a családban egyszerre legyen jelen a játékos tanulás és minőségi együtt töltött idő. Két legyet üthettek egy csapásra.

A Formatex MindenTuDorka kártyajátékaiból 8 változat közül választhatjátok ki azt, ami a gyerek(ek) érdeklődésnek és a család céljainak elsődlegesen megfelel. A világűr, a világ országai, a dinoszauruszok, az emberi test, az óceán világa, a háziállatok, a felfedezők és a tudományok világa mind-mind olyan témakör, amit a gyerekek nem csak tanulmányaik során, de egy asztali beszélgetés alkalmával is kiválóan (fel)használhatnak.

A kisfiam dínó rajongó, így a dinoszauruszos kártyacsomagot próbáltuk ki először. Egy dobókocka, 30 kártyalap és egy játékleírás az ízlésesen illusztrált doboz tartalma. A kártyalapok kiváló minősége szúrt először szemet – vagyis ujjat, mert öröm volt megfogni ezeket a masszív, vastag anyagból készült lapokat. A játékszabály szerencsére nem túl bonyolult, mondjuk mi már „veterán” társasozónak számítunk a 4 éves fiunkkal, és – bár a kártyajátékot 7 éves kortól ajánlják –kiválóan el tudtunk tölteni vele fél órát úgy, hogy a gyerek rongyosra vert bennünket a második fordulóban.

A játékosok kiválaszthatják, hogy könnyű vagy nehéz fokozatú kérdésekre kívánnak-e válaszolni, és ennek megfelelően játszhatják a játékot. A dobókockán 1-3-ig vannak számok, amivel kidobjuk, hogy hányas kérdésre válaszol a mellettünk lévő (a gyerek kártyáit értelemszerűen én olvastam fel helyette). Vannak igaz-hamis kérdések, agytornáztató kérdések, és a cseles MindenTuD alkalom, amikor elcsenhető bármelyik játékos kártyája.

A játékot többször játszva a kérdések egy idő után ismerősen csengenek majd a gyerekek számára, így a válaszokat is megtanulják, begyakorolhatják játékos módon. Ha már jól megy a könnyű fokozat, váltsunk a nehezebb „haladó” kérdésekre, és ott tegyük próbára a tudásunkat. Természetesen, ha eltérő tudásszintű játékosok játszanak, dönthetünk úgy, hogy a gyerekek a könnyű, a szülők vagy felnőttek a haladó szintű kérdésekre válaszolnak.

Mire használta a Triceratopsz a szarvait? Növényevő, mindenevő, vagy ragadozó volt a Velociraptor? Mit jelent a Corythosaurus neve: kacsaarcú gyík, sisakgyík vagy nagyhüvelykes gyík? Ha dínórajongó a gyereked, akkor jó eséllyel tudod a választ ezekre a kérdésekre, de ha nem, akkor még mindig megtanulhatod a MindenTuDorka Kvíz kártyajáték segítségével.

A háziállatos kártyacsomagban pedig kutyával, macskával, hörcsöggel, hüllővel és akár görénnyel kapcsolatos kérdéseket is kaphatnak a játékosok én innen tudtam meg például, hogy a nővéremék hörcsöge jó eséllyel a nedves farok betegség miatt pusztult el.

A kártyajáték szuper ajándék lehet karácsonyra is,hiszen akár 8-an is játszhatják, így a karácsonyi vacsora után remek kikapcsolódás lehet az egész család számára. Mérete miatt pedig hosszabb autóútra is magunkkal vihetjük, így más kérdésre is válaszolhatunk a „Mikor érünk már oda???”-n kívül.

Próbáljátok ki, és okosodjon együtt az egész család! 🙂

https://jateksziget.hu/mindentudorka

Ez is tetszeni fog