Quantcast
Kezdőlap Aktuális Online számlanyitás gyerekeknek – akár szelfivel

Online számlanyitás gyerekeknek – akár szelfivel

Pöttyöslabda


Minden szülőnél eljön az idő, amikor elkezd gondolkozni, hogy a gyermekét, hogy vezesse be a pénzügyek világába. Az önállóságra nevelés egyik pillére szerintem, hogy a gyerekünk, hogy tanul meg a pénzzel bánni. Több szempontból egyszerűbb a mai gyerekeknek, mivel digitálisan már mindent nyomon lehet követni, mennyi pénzünk van és abból mennyit költött. Valaki szerint ez épphogy hátrány, mivel nem fogja a kezében a pénzt a gyerkőc, de szerintem, aki már ebbe nő bele, annak ez a normális.


Ezért örömmel értesültem arról, hogy a GRÁNIT Bank szeptemberben piacra dobta a GRÁNIT Family app-ot, mely több elemében is egyedülálló a piacon. Különlegessége, hogy már 6 éves kortól használható és olyan teljes értékű bankszámla kapcsolódik hozzá, amelyet a gyermek a szülővel közösen otthonról, teljesen online megnyithat.

A 6-18 év közötti korosztály számára ez a piacon az első olyan megoldás, amely lehetővé teszi a teljesen digitális bankszámlanyitást – a szülővel együtt – VideóBankon vagy akár szelfivel amelynek keretében igényelhető a vidám kinézetű bankkártya is a készpénzmentes fizetéshez.

A gyermek bankkártyáját ugyanakkor – a biztonság érdekében – a szülő teljes mértékben kontrollálhatja a saját GRÁNIT eBank mobilbanki applikációjában elérhető Family-szülő funkció révén. A funkcióban eléri a gyermek kártyáját és azonnal módosíthatja a limiteket vagy akár zárolhatja és fel is oldhatja egy gombnyomással.

A gyerek egy gombnyomással kérhet pénzt az appban és ha a szülő ezt a kérést elfogadja, pár másodpercen belül jóvá is íródik az összeg a gyerek számláján és azonnal felhasználható kártyás fizetéssel. A szülő pedig akár minden pénzmozgást nyomon követhet az applikáción keresztül.

Edukál is:

A Family app alkalmas a pénzügyi ismeretek fejlesztésére, a pénzügyi tudatosság erősítésre, mivel a gyermekek az appban takarékoskodhatnak saját maguk által meghatározott célra, míg a szülők a zsebpénz növeléséért cserébe különböző feladatokat is kitűzhetnek, amelynek elvégzését extra pénzjutalommal honorálhatják.

Ez nálunk bevett szokás: autótakarításért, jó jegyekért, kerti munkákért mindig kapnak a gyerekek extra pénzt, nem sokat, de tanulják meg, hogy a pénzért meg kell dolgozniuk. Illetve, ha valamit nagyon meg szeretnének venni, akkor besegítünk nekik, de az ő pénzükből is megbeszéljük, hogy mennyit vonunk le, így ők is beszállnak az áhított termék megvásárlásába.

A félretett megtakarításra a GRÁNIT Bank 2022 végéig tartó akcióban – évi 5 százalékos látra szóló kamatot fizet (EBKM: 5,00%), amelyre ugyancsak nincs példa hasonló appoknál.

További infó ITT >>

Elérhető ANDROIDON és IOS-en is.

Ez is tetszeni fog