Quantcast
Kezdőlap Aktuális Otthon lévő anyuka iskolás gyerekkel: mit csinálsz egész nap?

Otthon lévő anyuka iskolás gyerekkel: mit csinálsz egész nap?

pottyos

Ha már így kérdezed, elmesélem..

Mielőtt szülő leszel, mindenféléket képzelsz, hogy milyen lesz szülőnek lenni. Később ezeknek az elképzeléseknek a nagy részéről kiderül, hogy teljesen téves volt. Tíz évvel később már csak nevetsz magadon. Mielőtt otthon maradó anyuka leszel, arról is elképzeled, hogy milyen lesz. És megint csak, nevetsz később magadon.

Amikor a gyerekeid még kicsik és otthon vannak, akkor már talán visszafogottabban, de továbbra is képzelődsz arról, hogy milyen lesz, amikor már iskolába járnak. Hogy milyen lesz akkor neked, otthon maradó anyukaként. Talán nem is gondolod olyan nehéznek. Aztán nevetsz megint…

“Mit csinálsz egész nap?” – ezt a kérdést nagyon sokszor megkapod. Hiszen mégis mit csinálhatnál napközben, mikor senki nincs otthon, mikor a gyerek iskolában van, mikor neked semmi ilyesmire nem kell figyelned 8 és 4 óra között?!

Hát, válaszolunk a kérdezőknek.

Van, aki rohan haza, mert bár otthon van, de közben dolgozik, keresi a pénzt. Azért, mert látsz egy nőt napközben kutyát sétáltatni, még nem azt jelenti, hogy nincs semmi dolga. Csak éppen otthonról végzi, és két feladat között el tudja vinni sétálni a kutyát. De lehet, hogy közben telefonál, az üzleti hívásait intézi.

Lehet, hogy otthon van, de napközben akkor sincs ideje mindenre, és este, amikor a gyerekek már elaludtak, még bekapcsolja a laptopját, hogy folytassa a munkát. De ez már kívülről nem látszik. Az sem, hogy a laptop mellett alszik el. Lehet, hogy nem a Facebook-ot bújja, amikor a telefonjába merül a gyerek fociedzésének végére várva, hanem a következő projekttervet írja össze.

És miközben a munkáját végzi otthonról, takarít, bevásárol és mos, hogy minden elő legyen készítve, mire a család hazaér. Legyen elég nasi a vendégségbe átjövő gyerekeknek. Másfél órás kitérőt tesz, hogy beszerezze a megfelelő ortopéd-cipőt a gyereknek, és ezzel megspórolja a házhozszállítást.

Lehet, hogy ő önkénteskedik a legtöbb iskolai projektben, hogy a nem otthon maradó szülőknek ezzel ne kelljen foglalkoznia: ő szerzi be a süteményt a rendezvényre, az ajándékot mindenkinek.

És igen, ha mindezekkel a feladatokkal megvan, lehet, hogy mást is csinál. Lehet, hogy találkozik egy barátnőjével ebédre, mert nagyon élvezi, hogy végre felnőtt csevegést ejthet meg. Lehet, hogy elmegy manikűröshöz, mert az üzleti megbeszélésein ápoltan szeretne kinzéni. Lehet, hogy eljár sportolni, mert ha levezeti a feszültséget, akkor jobban bírja a napi stresszt. És lehet, hogy utána hosszan áll a zuhany alatt, mert nagyon élvezi, hiszen a korábbi években 2 és fél perces fürdésekhez szokott.

Talán nem érdemli meg?

Forrás: ScaryMommy

Ez is tetszeni fog