Quantcast

Sokszor már vacsora közben azon gondolkodom, hogy fogom majd rávenni a gyermekeimet arra, hogy fogmosás után ágyba bújjanak. A gyerekek sosem fáradtak, ők legalábbis ezt állítják.
Ha mégis, nem árt a tarsolyban tartani egy-két tippet, hogy könnyebben menjen a pizsamaosztás.

1. Masszázs

A kisfiamat rendszeresen masszázzsal altattam el, amikor más nem használt. Előfordult, hogy ő hozta a krémet az ágyba, ezzel jelezve, hogy ideje aludni.

2. Zene

Nálunk ez elsősorban a délutáni alvásnál vált be, akkor is inkább csecsemőkorban. Ha zuhogott az eső, és nem tudtunk sétálni, betettem relaxáló zenét, vagy porszívó végtelenített hangját a youtube-on. Ha a porszívó nem válik be, white noise néven fut még csapzubogás, repülőgépzúgás, és hasonló finomságok. Ha ő nem is aludt el, én biztosan lelazultam, és egyre kevésbé éreztem drámainak a gyermekaltatás problémáját.

3. Banán és tej

Egyszer a saját szememmel láttam, ahogy egy hároméves kisfiú egy kerti party kellős közepén fogta a tejjel töltött cumisüvegét, ledőlt a kanapéra, és öt perc iszogatás után békésen elaludt. A tej szeratonin tartalma miatt nyugtatóan hat az idegekre. A banán állítólag hasonló csodákra képes.

4. Fürdő

Ahogy a felnőttek egy nehéz napot szeretnek jó meleg fürdővel zárni, a gyerekeknek is jól esik egy kád víz. Bónusz tipp: én már fürdetés közben, a WC tetőn üldögélve szeretem elkezdeni a fejből esti mesét, és a legizgalmasabb résznél hagyom abba, hogy legyen kedve a befejezést az ágyból végighallgatni.

5. Mese

Egy esti mese szerintem akkor jó, ha izgalmasan kezdődik, folytatódik, majd a megoldást követően a lehető legunalmasabban ér véget. Kislányoknak ilyenkor hosszan lehet taglalni a királykisasszony esküvői ruhájának színét, mintázatát, kisfiúknak a mindentudó markoló funkcióit, méretét.

Ha pedig a fentiek közül semmi sem válik be, legjobb beletörődni abba, hogy a gyerekek nem mindig akkor fáradnak el, amikor azt a szüleik szeretnék.

Aszódi-Blum Éva

Kép forrása: thehealthsite.com

Ez is tetszeni fog