Quantcast

Pocket LÜK

pottyos

A LÜK-rendszer azért olyan sikeres Európa számos országában, mert egyesíti magában a játszva tanulás észrevétlen örömét és gyors eredményét, miközben garantálja a sikerélményt. A világszerte 15 nyelvre lefordított rendszer a tanuláshoz legfontosabb képességeket fejleszti, a füzetek sokféle témát dolgoznak fel, a szabályok egyszerűek, gyorsan megtanulhatóak, a feladatok fokozatosan nehezednek. A LÜK önellenőrzésre tanít, és nem utolsósorban pénztárcakímélő is, hiszen egyetlen kirakókészlet elegendő sok-sok füzetnyi feladat játékos megoldásához.

A LÜK-rendszer azért olyan sikeres Európa számos országában, mert egyesíti magában a játszva tanulás észrevétlen örömét és gyors eredményét, miközben garantálja a sikerélményt. A világszerte 15 nyelvre lefordított rendszer a tanuláshoz legfontosabb képességeket fejleszti, a füzetek sokféle témát dolgoznak fel, a szabályok egyszerűek, gyorsan megtanulhatóak, a feladatok fokozatosan nehezednek. A LÜK önellenőrzésre tanít, és nem utolsósorban pénztárcakímélő is, hiszen egyetlen kirakókészlet elegendő sok-sok füzetnyi feladat játékos megoldásához.

A LÜK mozaikszó: a logika, ügyesség és a kitartás kezdőbetűiből áll. E három fogalom a sikeres tanuláshoz nélkülözhetetlen kulcskompetenciákat, az jelképez, és egyben utal arra is, hogy a LÜK rendszer a komplex készségfejlesztés eszköze.

LÜK

De miért rendszer? Több okból. Egyrészt azért, mert a füzetekhez kirakókészlet, alaplap tartozik. Másrészt azért, mert e füzetek tervezetten, egymásra épülve segítik a gyermeki képességek kibontakoztatását. Miközben tehát már 2-3 évesek is örömmel és haszonnal játszhatnak e sorozat nekik szánt köteteivel, aközben a nagyobb óvodások például a tér-és időbeli, ok-okozati vagy matematikai összefüggések felismerését gyakorolhatják, ill. fejleszthetik emlékezőképességüket, ritmusérzéküket is. Iskolás gyerekek pedig – mondjuk – szorzó vagy helyesírási vagy épp idegen nyelvi feladatokat végezhetnek a számukra összeállított füzetekből.

Jelenleg már négyféle LÜK játék kapható.
A bambinoLÜK füzetek a legkisebbeket, a 3-6 éves óvodásokat hívják játékos felfedezésekre, a komplex kompetenciafejlesztés eszközeivel.
A miniLÜK füzetek már részben a sikerorientált iskola-előkészítés, részben pedig a tantárgy-, ill. műveltségi terület-specifikus gyakorlás eszközei, nagycsoportos óvodások, kisiskolások számára egyaránt. A miniLÜK füzetek kirakókészlete annyiban más, mint a bambinoLÜK-é, hogy nem hat, hanem tizenkét elemből (vagyis könnyű, tartós, jól kézbe fogható műanyag lapocskákból) áll, és az elemeket nem játékos rajzok, hanem számjegyek különböztetik meg egymástól. Viszont ezt is elég egyszer beszerezni, és a játékszabály mindkét típusnál lényegében azonos. Ezért az a kisgyerek, aki a bambinoLÜK füzeteket már megismerte, minden nehézség nélkül léphet tovább a miniLÜK füzetek felé.
A bambinót és minit követő LÜK kirakókészlete már 24 lapocskát tartalmaz. Azoknak a gyerekeknek ajánlható, akik már otthonosan mozognak a miniLÜK világában, illetve komolyabb kihívásra vágynak. A 24-es LÜK felső tagozatos gyerekek számára is kiváló gyakorlási lehetőség.

pocketluk3

A LÜK család legújabb tagja, a pocketLÜK a többi LÜK játék erényeit hordozva, a könnyedebb kikapcsolódás eszköze. Kompakt, zsebre tehető kivitele miatt akár utazás közben is nagyszerű időtöltés. Az igen-nem típusú feleletválasztós rejtvényeket, tréfás fejtörőket tartalmazó füzetek izgalmas játékot jelentenek kicsiknek és nagyobbaknak. A pocketLÜK, csakúgy, mint a többi LÜK, igen praktikus és pénztárcakímélő: egyetlen alaplap tartozik az összes füzethez.

 

pocketluk2

pocketluk1

Hogyan is fejleszt a LÜK?

– az óvodás korosztálynak
A olyan átfogó, komplex képességfejlesztő sorozat, mely minden segítséget megad a sikeres iskolakezdéshez. A játék fejleszti a megfigyelést, a koncentrációt, a beszédkészséget, segíti a számfogalom kialakítását, a szókincsbővítést. A jelenleg forgalmazott 36 füzet mindegyike egyenként is örömmel és haszonnal forgatható, ám érdemes tudni, hogy a sorozat egésze minden, az iskolaérettség szempontjából lényeges képességet fejleszt.
A kötetek szerkesztésekor és a feladatok felépítése során az alkotók ügyeltek arra, hogy a gyerekek az első néhány játékalkalom után már akár önállóan is megérthessék, mi a teendőjük, és a szöveg nélküli, játékos feladatokat egyedül is meg tudják oldani. A füzetek játékos feladatai problémamegoldó, elemző gondolkodásra, következtetésekre serkentenek. Fontos fejlesztési szempont volt az is, hogy a feladatok többszöri megoldásra késztessék a gyermekeket, egyik feladat se legyen unalmasan egyszerű, és egy füzetkén belül különböző nehézségű feladatok kapjanak helyet. Így az eltérő fejlettségi szinten álló gyerekek mindegyikének garantált a játék során a sikerélmény, akár egyéni, akár csoportos, akár otthoni, akár óvodai felhasználásról is van szó. A minden füzethez használható Bambino alaplap időtálló, kiváló minőségű, szigorúan ellenőrzött alapanyagokból készült, ezért valóban csak egyszer kell megvenni. A kirakókészlet és a hozzá vásárolható füzetek árai is rendkívül „szülőbarátak”.

– iskolába készülőknek, kisiskolásoknak
A MiniLÜK egyrészt hatékonyan fejleszti a kulcskompetenciákat (megfigyelés, összpontosítás, kitartás, problémamegoldó képesség és így tovább), másrészt segíti a matematika, az anyanyelv (pl. szövegértés, helyesírás) és az idegen nyelv tanulását, gyakorlását. A füzetek felkészítenek a sikeres iskolakezdésre is. A játékos feladatok a felfedezés és a siker örömével tanítják és tudatosítják többek között az alábbiakat: azonosságok és különbségek felfedezése, rész és egész megfeleltetése, színek és formák megkülönböztetése, ellentétek egymáshoz rendelése, méretek és arányok viszonyítása, irányok felismerése. A feladatok változatosak, játékosak és sokfélék. Alkalmasak egyéni és csoportmunkára, akár a tanítás változatosabbá tételére, vagy arra, hogy otthon délután foglalkozzunk a kisiskolással, vagy az iskolára készülő nagycsoportossal. Egy-egy füzet kb. 30 oldalból áll, oldalpáronként egy-egy feladattal, tehát egyetlen füzet is kb. 15 játékos, eltérő nehézségű, képességfejlesztő fejtörőt tartalmaz. A fejtörők mindig játékosak, ugyanakkor épp összetettségük révén jelentős mértékben járulnak hozzá a bal, illetve a jobb agyféltekéhez köthető készségek és képességek összehangolt fejlődéséhez. A LÜK-füzetek nemcsak arra jók, hogy a sikeres gyermeket még sikeresebbé tegyék, hanem arra is, hogy segítsenek behozni, pótolni az esetleges lemaradásokat. A kisiskolások immár negyedik éve országos bajnokságon is összemérhetik tudásukat a LÜK-feladatok pontos és gyors megoldásával. A minden füzethez használható alaplap időtálló, magas minőségű, valóban csak egyszer kell megvenni!
Jelenleg már 76 füzet kapható.

– elmélyültebb gyakorlás, felső tagozatosoknak is
A legújabb, 24-es alaplappal használható füzetek már elmélyültebb gyakorlást tesznek lehetővé. Minden füzet különböző nehézségi szintű feladatokat tartalmaz, így differenciált gyakorlásra is alkalmasak. Akár felső tagozatosoknak is kiváló gyakorlási lehetőség, de azoknak a kisebbeknek is ajánljuk, akik már ismerik és szeretik a -öt, de nehezebb próbatételre vágynak.

Dinasztia Kiadó

 

2015. március

Ez is tetszeni fog