Quantcast
Kezdőlap Ti írtátok... Pollenszűrők cseréjének fontossága

Pollenszűrők cseréjének fontossága

pottyos

Gyermekei egészségére a szülő mindig megpróbál maximálisan odafigyelni. Otthonainkban minden veszélyforrást próbálunk elhárítani, hogy kicsinyeink egészségét óvjuk. Ám nemcsak a családi fészekben kell odafigyelnünk, hanem a gépjárműben is, ahol akár több óra hosszát is eltölthetünk.

A jó idő eljövetelével egyre többször használhatjuk gépjárműben a légkondicionáló berendezést, ami, ha nincs megfelelően tisztítva, akkor rengeteg gomba és baktérium telepszik meg a rendszerben.
Cikkünkben erre szeretnénk felhívni a szülők figyelmét, hogy milyen fontos időnként a rendszer tisztítása, amellyel családunk egészségét óvhatjuk meg.

Az autózás általános komfortérzetéhez tartozik a tiszta levegő, amiben az utastér szűrő segít. Egy átlagos gépjárműben ajánlott minden olajcserénél az utastér pollenszűrő cseréje. De évente egyszer legalább kötelezően ajánlott. A pollenszűrő az utastér egészséges levegőszűrője. Az alap pollenszűrők mellett a piacon megtalálhatóak az aktív szenes szűrők is, amik a levegő szűrés mellett a szagokat is megszűrik a gépjármű utasai számára.
A két pollenszűrő közötti különbség az, hogy az egyik normál sima fehér színű, míg a szénbevonatos az szürkébb.

Fontos a szűrő cseréje mellett az is, hogy a levegőrendszer járataiban megtelepedett baktériumoktól és a gombáktól megtisztítsuk a rendszert. Ebben különféle házilag is könnyen használható fertőtlenítő szerek segíthetnek. Lehetnek robbanós sprayk vagy csöves habos fertőtlenítők, melyek segítségével elérhetőek a rejtett zugok a gépkocsiban.

A legbiztonságosabb, ha szakemberre bízzuk és ózonos tisztítást kérünk erre szakosodott szakembertől. Bármely olyan műhelyben tudnak segíteni, ahol klímát szerelnek.

Két Molnár Autó Kft.

Ez is tetszeni fog