Quantcast
Kezdőlap Aktuális Programajánló – az utolsó téli hétvége

Programajánló – az utolsó téli hétvége

pottyos

Az utolsó téli hétvégén, mi másra buzdíthatnánk titeket, mint hogy vessetek még egy utolsó pillantást a legmordabb hónapra, segítsetek eltemetni, majd kezdjetek örülni a legvidámabb évszak közeledtének. Mi is ebben a sorrendben haladunk e heti ajánlónkban.

Az utolsó téli hétvégén, mi másra buzdíthatnánk titeket, mint hogy vessetek még egy utolsó pillantást a legmordabb hónapra, segítsetek eltemetni, majd kezdjetek örülni a legvidámabb évszak közeledtének. Mi is ebben a sorrendben haladunk e heti ajánlónkban.

finnzaszloEgy kis „utazás” Finnországba
A Deák 17 Galéria Világjáró Gyerekek sorozata a tél utolsó hétvégéjén Finnországba ér. Ennek apropója pedig nem más, mint hogy február 28. a finn nemzeti eposz, a Kalevala, valamint a finn kultúra napja. Az izgalmas délelőtt során megismerkedhettek például egy hagyományos finn hangszerrel, a kantelével, megtudhattok sok mindent az országról és az ott élőkről, meg persze a Kalevaláról is. A kreatív sarokban többek között saját csodamalmot, azaz szampót készíthettek és persze nem maradhat el a finn tánc- és énektanulás sem. Nähdään siellä!

tetenyikarnevalTélbúcsúztató Tétényi Karnevál
A nagy téli utazás után rögtön temessük is el a telet! Ezt megtehetitek például a Télbúcsúztató Tétényi Karneválon, ahol kettőtől este fél kilencig tart a móka. A Cziffra György Nagytétényi Kulturális Központban egész délután várják a gyerekeket a Kalóz Kaland Játszóházban, majd négy órakor a Buborék együttes interaktív zenés gyerekműsorán vehettek részt. Az esti Mc Dannona & Mr Skunk koncert kedvéért pedig lehet, hogy még kamasz gyerekeitek is veletek tartanak.

wekerleteltemetotéltemetés a Wekerletelepen
Ha Nagytétény túl messze lenne, a pesti oldalon élőknek is ajánlunk télbúcsúztató eseményt. A Wekerlei Kultúrház és a Wekerlei Társaskör közös szervezésében évente megrendezésre kerülő téltemetés a Wekerletelep egyik legnépszerűbb, látványos, hagyományőrző rendezvénye. A program délután 4-kor kezdődik a kultúrházban, ahol zajkeltő eszközöket és egy hatalmas kiszebábot készíthettek, valamint megkapjátok a később a kiszebábbal együtt elégetésre kerülő gondűző szalagokat és cédulákat. A téltemetők ezután a Kós Károly térre mennek, ahol 6 órakor kerül sor a máglyagyújtásra és a közös tavaszköszöntő eléneklésére.

kikeletturaKikeletköszöntő túra
Ha elűztük a telet, akkor irány a természet, például csatlakozhattok a Sisakvirág tanösvényt bejáró kikeletköszöntő túrához szombaton. A Budai Tájvédelmi Körzet népszerű turistaútja 9,5 kilométeren keresztül kanyarog tölgyesek, bükkösök között. Az út érinti a Budai-hegység legmagasabb pontján, a Nagy-Kopaszon álló Csergezán Pál-kilátót is. Kiindulópontja Nagykovácsiban van, innen egészen Budakesziig juthatnak el a lelkes természetjárók.

KolomposNyereményjáték Kolompos jegyekért
Ha úgy gondoljátok, hogy a fenti túra még túl nagy falat lenne, mert kisebb gyerekeitek vannak, akkor egy kis tél végi vigadást ajánlunk. Erre keresve sem találhattok jobb alkalmat, mint a Kolompos együttes vasárnapi előadását a Puskin Kuckóban. A mindig szuper hangulatot teremtő Kolompos ezúttal Furulyás Palkó történetét hozza el a gyerekközönségnek, a juhászlegényét, aki a mese végén elnyeri a királykisasszony kezét. És hogy lássátok, mi is mennyire örülünk a tavasz közeledtének, Facebook-játékot is hirdetünk, melyen két jegyet nyerhettek az előadásra.

Forrás: Szélforgó

Ez is tetszeni fog