Quantcast
Kezdőlap Aktuális Programajánló – előtérben a kultúra

Programajánló – előtérben a kultúra

pottyos

Szerintünk minden gyerekes család leginkább egy programra vágyik ilyenkor januárban: egy kiadós szánkózással egybekötött hóemberépítős hógolyócsatára. Mi nagyon reménykedünk abban, hogy végre ezen a hétvégén tényleg esik említésre érdemes mennyiségű hó, de azért biztos, ami biztos készülünk pár egyéb programmal is.

Szerintünk minden gyerekes család leginkább egy programra vágyik ilyenkor januárban: egy kiadós szánkózással egybekötött hóemberépítős hógolyócsatára. Mi nagyon reménykedünk abban, hogy végre ezen a hétvégén tényleg esik említésre érdemes mennyiségű hó, de azért biztos, ami biztos készülünk pár egyéb programmal is.

ulloikonyvtarPénteki móka a könyvtárba

A szünet után a könyvtárakban is újraindultak a családi programok. Az Üllői úti könyvtárban folytatják a péntek délutáni sorozatot, melynek keretében ebben az évben hónapról hónapra az érzékelés-érzések egy-egy területét fedezhetitek fel közösen. Januárban a düh kerül sorra. Ezen belül most pénteken a stressz levezetését elősegítő tárgyakat készíthettek.

ludwig25Múzeumi családi délelőttök

A Ludwig Múzeumban is folytatódnak a Családi Délelőttök. Ebben a hónapban a múzeum Ludwig 25 kiállításához kapcsolódik a foglalkozás témája. A gyerekek a tér ábrázolásának módjait járhatják körül, természetesen játékos formában. A szabályok megismerése után pedig elkészíthetik saját makettjüket is, melyben a megismert elemeket kedvük szerint vegyíthetik. A foglalkozásra előzetes bejelentkezést kérnek a programot megelőző nap délutánjáig. Ha most nem tudtok elmenni, február 6-ig ezt bárnelyik szombaton megtehetitek még.

telikep motollaMotolla kézműves játszóház

A Marczibányi Téri Művelődési Központban is beindult az élet és ismét lehet Motolla kézműves játszóházba járni. A délelőtt folyamán mindig más-más, de az év adott időszakára jellemző alkotást készíthetnek a gyerekek. Ezen a hétvégén például téli képeket lehet alkotni, a jövő héten jégcsapok jégfüzérek kerülnek sorra, két hét múlva pedig téli állatfigurák. A foglalkozást – témától függően – ovis és/vagy kisiskolás korosztálynak és szüleiknek, nagyszüleiknek ajánlják. A 3 év alatti kistesókat játszószőnyeg várja, hogy ők se maradjanak ki a közös családi időtöltésből.

zongoraHangszerbemutató játékosan

Vasárnap ismét ingyenes hangszerbemutatóval várja a 3-14 éves korosztályt és családjukat a MOM Kulturális Központ. A látványos hangversenyen zenetörténeti érdekességeket, a hangszerek történetét ismerhetik meg és a legszebb művekből hallhatnak válogatást az érdeklődők. Ezúttal ifj. Balázs János Liszt Ferenc és Junior Príma díjas zongoraművész mutatja be hangszerét, 10-től az óvodás, 11:30-tól az iskolás gyerekeknek. Előzetes regisztráció szükséges.

vadaszgorenyBemutatkozik a vadászgörény

Január 19-én, kedden az Óbudai Platán Könyvtárban várnak mindenkit az Elveszett Állatok Alapítvány tagjai. Mesélnek nektek a vadászgörényekről, és persze hoznak is mutatóba, simogatásra. Hátha kedvet kaptok…

Téli fesztiválajánló

Ha pedig nyakatokba vennétek az országot, olvassátok el téli fesztiválajánlónkat is!

Forrás: Szélforgó

Ez is tetszeni fog