Quantcast
Kezdőlap Aktuális Programajánló – első tavaszi hétvége

Programajánló – első tavaszi hétvége

pottyos

Március elején, a tavasz első napjaiban újdonságokból és különlegességekből válogattunk nektek egy csokorra valót.

 

Március elején, a tavasz első napjaiban újdonságokból és különlegességekből válogattunk nektek egy csokorra valót.

janikovszkyJanikovszky Éva világa
A biatorbágyi Kisgombos Meseboltban mindig történik valami érdekes. Februárban például a Lázár Ervin életét bemutató kiállítást látták vendégül, március 1-jétől 24-éig pedig egy másik csodálatos magyar gyerekkönyv-szerző, Janikovszky Éva világával ismerkedhettek meg itt. A bemutatott relikviák mellett művei filmes és színházi adaptációihoz készült maketteket és egy róla szóló kisfilmet is láthattok. A kiállításhoz kapcsolódó felolvasó délutánra március 4-én, pénteken kerül sor.

neprajzi múzeumSzületésnap a Néprajzi Múzeumban
Minden évben március 5-én ünnepli a Néprajzi Múzeum a születésnapját. 1872-ben ugyanis ezen a napon nevezték ki a természettudós, utazó és néprajzkutató Xantus Jánost a Magyar Nemzeti Múzeum Néprajzi Osztályának első igazgatójává. Ennek az osztálynak a gyűjteménye képezi majd a Néprajzi Múzeum alapját. A születésnapon a múzeum kiállításai és egész napos programjai ingyenesen látogathatók.

pizsamatorRutkai Bori: Pizsamátor
Rutkai Bori és zenekara évek óta járja az országot Sárkányjárgány című lemezének anyagával. Az igazi bulis gyerekzenét kedvelők nagy örömére megszületett Boriék legújabb zenés mesekönyve, a Pizsamátor. És hogy kik is, mik is ők? Igazi csodalények, akik bármivé át tudnak változni, hol kalózok, hol bunkerépítők, máskor porszívó szelídítők, balatoni indiánok, vagy éppen a Rizibizi Diszkóban halandzsázó maharadzsák. Ti is megismerhetitek őket szombat délután a Libri Mesebolt zenés könyvbemutatóján.

amadindacsaladiÜtős kalandok az Amadindával
Izgalmas, három állomásból álló zenei utazásra hívja a családokat hazánk legismertebb ütős együttese, az Amadinda. Dobpergés névre keresztelt sorozatuk keretében az ütőhangszerek világát barangolhatjátok be ától zéig. A sorozat első részére vasárnap kerül sor a MOM Kulturális Központban, amelyen megismerhetitek a legfontosabb ütőhangszereket, az ütőhangszeres zene gyökereit, valamint szóba kerülnek a legfontosabb ütőhangszeres művészek is.

littlebitsLegújabb őrület a LittleBits
A LittleBits legószerűen összerakható egységeit mágnessel lehet egymáshoz illeszteni, amelynek eredményeképp áramköröket tudtok létrehozni. Az elektronikát így szinte játszva tanulhatják meg a gyerekek és a felnőttek is garantáltan élvezni fogják az ezzel töltött perceket. Ha szeretnétek kipróbálni, miről is szól ez az egész, vegyetek részt a Makerspace családi workshopján, ahol ezen a hétvégén céllövöldét építhettek családostul.

Forrás: Szélforgó

Ez is tetszeni fog