Quantcast
Kezdőlap Aktuális Programajánló – farsang, Valentin nap

Programajánló – farsang, Valentin nap

pottyos

A nagyböjt kezdetével, vagyis az idén február 10-ére eső hamvazószerdával, a farsangi időszak hivatalosan véget ér. Ám azért az elkövetkező két hét programkínálatában is találunk még farsangos ajánlatokat, így mi is szemezgetünk ezekből. A héten hozunk még elő Valentin-napi madaras, vonatos, halas és jazz mesejátékos programötletet is: a borongós időjárással ellentétben csupa vidám eseményt.

A nagyböjt kezdetével, vagyis az idén február 10-ére eső hamvazószerdával, a farsangi időszak hivatalosan véget ér. Ám azért az elkövetkező két hét programkínálatában is találunk még farsangos ajánlatokat, így mi is szemezgetünk ezekből. A héten hozunk még elő Valentin-napi madaras, vonatos, halas és jazz mesejátékos programötletet is: a borongós időjárással ellentétben csupa vidám eseményt.

halfesztivalHalfesztivál sok-sok programmal
Február 12 és 14 között rendezik meg a Millenárison a IV. Budapesti Halfesztivált, amelynek egyik fő célja a hazai halfogyasztás ösztönzése. Sajnos a számos ismert egészségügyi előny ellenére sem a felnőttek, sem a gyerekek nem fogyasztanak elég halat Magyarországon. Ez talán nálatok is megváltozik, ha kilátogattok a rendezvényre, ahol a családokat is sok érdekességgel várják. Lesz fűtött gyerekjátszóház, lehetőség nyílik korabeli mesterségek kipróbálására, sőt egy halászfalut is felállítanak eredeti eszközökkel. Vasárnap délután a 100 Folk Celsius ad gyerekkoncertet és a Trambulin Színház gyerekelőadását is megnézhetitek. 14 éves kor alatt a belépés ingyenes.

vasutmodellKertvárosi Vasútmodell Kiállítás
Péntektől vasárnapig látogathattok ki a szintén immár negyedik alkalommal megrendezésre kerülő Kertvárosi Vasútmodell Kiállításra. Az ország egyik legnagyobb ilyen jellegű kiállításával várja a látogatókat a 16. kerületi Corvin Művelődési Ház és a szervező 424-es Vasútmodellező Klub: hatalmas terepasztalok a színházteremben, ingyenes vasutas játszóház a gyerekeknek a kamarateremben. A kiállítás pénteken és szombaton este hétig, vasárnap délután ötig tekinthető meg.

savoya farsangMég egy kis farsang
Ha eddig valamilyen oknál fogva kimaradt az életetekből idén a farsang, például a gyerekek pont az ovis vagy iskolai farsang napjára betegedtek meg, most itt az alkalom, hogy ezt bepótoljátok. A Savoya Park nagyszabású jelmezversenyt szervez február 13-án, szombat délután. Bár a regisztráció a hivatalos versenyre február 8-án lezárult, minden jelmezben érkező kis és nagy vendégnek örülnek, s így öt órától majd együtt rophatja a táncot a cica a varázslóval, a királykisasszony a gombával. A zenei aláfestésről pedig nem más gondoskodik, mint a családi események elmaradhatatlan kedvence, az Alma együttes.

madarlesValentin-nap és a madarak
A családoknak sem kell kimaradni a Valentin-napi ünneplésből, erről a Magyar Madártani Egyesület is gondoskodik. Február 13-án, szombaton rendezik Eljegyzés a tudománnyal elnevezésű elő Valentin-napi bemutató madárgyűrűzésüket nem csak szerelmespároknak. Az esemény reggel 9 és déli 12 között zajlik a 10. kerületi Túzok utcánál elterülő védett lápon. Nem gond, ha nem értek oda reggel kilencre, hiszen a madarászok óránként ellenőrzik a kihelyezett hálókat. A madárgyűrűzés mellett lehetőség nyílik majd a terület madarainak megfigyelésére, fotózkodásra, sőt a leglelkesebbek a hálók lebontásában is segédkezhetnek majd.

micoLáttatok már jazz mesejátékot?
Ingyenes jazz mesejáték előadással örvendezteti meg a gyerekközönséget február 14-én, vasárnap a MOM Kulturális Központ. A történetben Nyughatatlan Micó igazi mesés környezetben él az Üveghegy tetején. Nevéhez méltóan azonban nem bír nyugton várni, és kinyitja azt a ládát, amiről úgy gondolja, hogy a papája kincseit rejti. A hirtelen támadt zűrzavarban a kislány azt hiszi, elszöktek a kincsek. Rézcsőrű madárral a kincsek nyomába ered, és csak föld körüli utazása után hazatérve döbben rá, érti csak meg, hogy papájának mi is jelenti a világ összes kincsét.

Forrás: Szélforgó

Ez is tetszeni fog