Quantcast
Kezdőlap Aktuális Programajánló – mesével és kézművességgel a hideg ellen

Programajánló – mesével és kézművességgel a hideg ellen

pottyos

Itt az új év és a lehetőség, hogy megújult erővel vesd bele magad az izgalmas programokba. Az év első hétvégéjére ezeket ajánlja a Szélforgó.

Itt az új év és a lehetőség, hogy megújult erővel vesd bele magad az izgalmas programokba. Az év első hétvégéjére ezeket ajánlja a Szélforgó.

hiuzHiúzkereső túra a kalandoroknak

Számos helyről hallhatjuk, hogy a hidegben sem kell otthon rostokolnunk, hiszen a friss, hideg levegőn való időtöltésnél talán nincs is jobb a szokásos téli betegségek kivédésére, az immunrendszer erősítésére. Igazán izgalmas szabadtéri túrát ajánlunk figyelmetekbe szombatra: a Királyréti Erdei Iskolától hiúzkereső túra indul a Magas-Börzsönybe. Ha sikerül a hiúz nyomára bukkannotok, elmondhatjátok, hogy igazán jól indult az évetek. A kirándulás idősebb,  gyakorlott túrázó gyerekeknek ajánlott. Előzetes bejelentkezés szükséges.

mimo 02Mimó Öko-Mesekuckó

Évről-évre egyre nagyobb szerepet kap életünkben a környezetvédelem, a természet megóvása, és az újrahasznosítás fontosságának megtanítása már a legkisebbeknek is. Ebben lehet a családok segítségére az Óbudai Kulturális Központ Civil Házának most induló sorozata, a Mimó Öko-Mesekuckó. Mimó és Csipek két kedves bábfigura, az ő segítségükkel tanulhatnak a gyerekek játékos formában energiatakarékosságról, a hulladékkezelésről, a fenntartható közlekedésről, a vízgazdálkodásról és az élővilág értékeinek megőrzéséről. A program ingyenes és óvodásoknak kifejezetten ajánlott:-)

befanaVilágjáró gyerekek és Befanda

Tovább gördül a Deák 17 Galéria nemzetközi vonata rajta a világjáró gyerekekkel. Tavaly már ellátogathattatok Lengyelországba és Svédországba, az idei első út pedig Olaszországba vezet. Olaszországban január 5-ről 6-ra virradó éjjel érkezik Befana, a ronda, de jóságos boszorkány, hogy megajándékozza a gyerekeket. Ez tulajdonképpen a Vízkereszt olasz változata, s most megismerhetitek az ehhez kapcsolódó népszokásokat, dalokat. Természetesen számos dolgot megtudhattok magáról az országról, és lesz kreatív műhely is. A programon való részvétel ingyenes.

haromkiralyjarasVízkereszti kölyöknap

Ha már szóba került Vízkereszt, ajánljuk figyelmetekbe a Nemzeti Színház vasárnapi családi programját. A négy hétvégés adventi kölyöknapok után, január elején vízkereszti kölyöknapra várnak kicsiket-nagyokat a színházban. 10 és 13 óra között lehetőség nyílik az ünnephez kapcsolódó kézműves foglalkozásokon való részvételre, kaposvári színinövendékek felelevenítik a Háromkirályjárás hagyományát és természetesen meseelőadásokkal is szórakoztatják majd a gyerekeket. A programok ingyenesek.

babakBúgócsiga a legkisebbeknek

A MÁV Zenekar több gyerekeknek, családoknak szóló sorozatot is szervez az év során. Ezek közül a legkisebbeknek szól a Búgócsiga, amire havonta egyszer, kedd délután kerül sor a zenekar Múzeum utcai próbatermében. A foglalkozásokat Székely Edit fuvolaművész, zenepedagógus vezeti. A gyerekek a szüleik karjában, vagy akár a szőnyegen pihenve, kúszva-mászva, a nagyobbak akár táncolva élvezhetik a zenét. A délutáni időpont lehetőséget teremt arra is, hogy az egész család részt vehessen a koncerten.

Forrás: Szélforgó

Ez is tetszeni fog