Quantcast
Kezdőlap Aktuális Programajánló őszi hétvégére

Programajánló őszi hétvégére

pottyos

Még csak most lett vége a nyárnak, de máris szeptember utolsó hétvégéje áll előttünk, így ezen a héten olyan programokat ajánlunk, amelyek valamilyen szeptemberi jeles naphoz vagy izgalmas ősz eleji eseményhez kötődnek.Még csak most lett vége a nyárnak, de máris szeptember utolsó hétvégéje áll előttünk, így ezen a héten olyan programokat ajánlunk, amelyek valamilyen szeptemberi jeles naphoz vagy izgalmas ősz eleji eseményhez kötődnek.

deneverA nyárutó-őszelő a denevérek nászának hónapja. Ilyenkor gyakran előfordul, hogy úgynevezett nászbarlangokat keresnek fel, ami remek lehetőséget nyújt rá, hogy az érdeklődők jobban megismerjék a különféle denevérfajokat, természetesen szakértő segítséggel. Péntek este a Nagy Hárs-hegyi Bátori-barlangnál nyílik lehetőség a hálóval befogott állatok tanulmányozására a Duna-Ipoly Nemzeti Park szakemberei segítségével. A program 8 éves kortól ajánlott és előzetes bejelentkezés szükséges!

abel119 éve szeptember 20-án született Tamási Áron, az Ábel-trilógia írója. A budakeszi Betűtészta mesekönyvbolt ebből az alkalomból irodalommal átszőtt erdei túrát szervez a budakeszi erdőbe, ahol a résztvevő gyerek Ábel bőrébe bújva megismerhetik az őszi erdő kincseit, sőt azt is kipróbálhatják, milyen lehet erdőpásztornak lenni. Elemózsiát, innivalót mindenki készítsen a pásztortarisznyába! És ne feledkezzetek meg az előzetes bejelentkezésről se!

mkvm szulinapS ha már a születésnapoknál tartunk, ne feledkezzünk meg egy másik ünnepeltről sem, hiszen idén lett 50 éves a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum. A jubileumi programsorozat ezen a hétvégén ér a csúcsára: szeptember 24-én, szombaton nagyszabású szülinapi rendezvényre hívnak kicsiket és nagyokat. A 10 és 18 óra között zajló eseményre múzeumpedagógiai foglalkozással, tárlatvezetéssel, sütés-főzéssel, sok meglepetéssel és természetesen tortával is készülnek. A belépés ingyenes.

gesztenyenapHa ősz, akkor gesztenye, ha gesztenye, akkor Gesztenye Nap. Idén sem marad el a Mom Kulturális Központ szervezésében évente megrendezésre kerülő hegyvidéki Gesztenye Nap. A programok a MOMkult szabadtéri színpadán, színháztermében és első alkalommal a Sirály sétány és lépcső területén zajlanak majd. Ezen a napon többek között megismerhetitek Pirosmalac történetét, zenél a gyerekeknek Mikola Péter, de lesznek népi játékok, játékháztár és kézműves foglalkozások is.

szt mihaly napSzeptember 29-én ünnepeljük Szent Mihály napját. Ehhez a naphoz számos hagyomány kötődik, ezek közül talán a legismertebb az állatok behajtása a legelőkről. Ilyenkor számoltatták el a pásztorokat és fizették ki a bérüket. Ezt az eseményt eleveníti fel a tahitótfalui Vasárnapi Vásárnap rendezvény, amelyre már reggel 8 órától várják a vendégsereget. A behajtás mellett vásár, pásztor játszóház, traktoros porontyfuvarozás, íjászat és számos egyéb program várja a jóféle falusi időtöltésre vágyókat.

Forrás: Szélforgó

Ez is tetszeni fog