Quantcast
Kezdőlap Aktuális Programajánló – Ünnepi díszbe öltözik a város

Programajánló – Ünnepi díszbe öltözik a város

pottyos

A hétvégén nyitnak városszerte a karácsonyi vásárok, ünnepi díszbe öltözik a város és már hallani a távolból Mikulás lépteit is.

 

A hétvégén nyitnak városszerte a karácsonyi vásárok, ünnepi díszbe öltözik a város és már hallani a távolból Mikulás lépteit is.

vorosmarty terIdén extra korán, már november 13-án megnyitott Budapest legnagyobb karácsonyi vására a Vörösmarty téren. A számos stand mellett idén két színpad várja a látogatókat népzenével, dzsesszel, utcazenészekkel, gyerekkoncertekkel és bábelőadásokkal. Az első adventi hétvége szombati napján többek között meghallgathatjátok a Bóbita zenekar koncertjét, vasárnap pedig Tarján Veronika és Mogyoró Kornél A Kuruttyoló Békakirály meséjét hozza el a gyerekeknek.

mikulasA finn Mikulás minden évben ellátogat Magyarországra is a Finn Kulturális Intézet szervezésében. Idén első alkalommal Budapesten találkozhattok vele november 29-én, vasárnap délután háromkor a Baptista Szeretetszolgálat Deák téri Cipősdoboz Várában. Itt egészen december 18-ig várják a cipősdobozba csomagolt, rászoruló gyerekeknek szánt ajándékokat. Ezután a Nagyszakállú nyakába veszi az országot és számos helyre ellátogat Pécstől Komlóig, Zalaszentgróttól Veszprémig.

adventi koszoruTöbb helyen is lehetőségetek nyílik ezen a hétvégén adventi koszorú készítésére. Ha nem tartoztok a kreatív ezermesterek közé, akik egy cipőfűzből és lufiból is csodás dolgokat kreálnak egy perc alatt, akkor érdemes a közösségi koszorúkészítést választani. Itt hozzáértő segítséggel, a felhasznált alapanyagok árának megfizetése ellenében csodás alkotásokkal térhettek majd haza.

adventi kolyoknapok nemzetiA Nemzeti Színházban a gyerekeket is szeretettel látják az adventi hétvégéken és nekik való programmal is készülnek. A vasárnap délelőtt 10 és 13 óra között zajló Adventi Kölyöknapokon egy-egy bábszínházi előadás, gyerekkoncert (november 29-én a Bóbita Bábszínház és a Fonó Együttes) és az elmaradhatatlan kézműves foglalkozások várják a legfiatalabb közönséget. Lesz gyertyaöntés, mézeskalács-készítés, a gyerekeket az alkotásban a Néprajzi Múzeum és a Hagyományok Háza munkatársai segítik.

nagy dia napFennállásának 60. évfordulóján, 2014-ben rendezte meg először a Diafilmgyártó a Nagy Dia Napot. Ebben az évben sem szeretnék sorsukra hagyni rajongóikat, így az egész hónapban zajló Nagy Dia Hónap lezárásaként vasárnap a Barabás Villába várják a diafilm szerelmeseit az idei Nagy Dia Napra. A kedvenc mesék levetítése mellett a helyszínen a közönség által kiválasztott kedvenc is bemutatásra kerül majd. A rendezvényre a belépés ingyenes!

Forrás: Szélforgó

Ez is tetszeni fog