Quantcast
Kezdőlap EgészségAnya lelke Ragaszkodom a lefekvési időhöz – nyári szünetben is

Ragaszkodom a lefekvési időhöz – nyári szünetben is

Pöttyöslabda

“A nyári szünet első estéje. A gyerekek épp mesét néznek. 7:45 van. Lefekvés! – szólok rájuk. Ők pedig döbbenten néznek rám: de hát nyári szünet vaaan. Nem tágítok, 7:45-kor kezdem el az esti rutint mindig: hétköznap, hétvégén és nyári szünetben is.

És ez még csak nem is arról szól, hogy annyira odafigyelek, hogy eleget aludjanak. Hogy megszállottan hiszek a rutin fontosságában, hogy csak az egészségük jár a fejemben, mikor ágyba küldöm őket. Az is jár persze, de itt most egyáltalán nem ez az elsődleges szempontom. Hanem a saját józan eszem megőrzése.

Tudom, most biztos lesznek, akik gonosznak tartanak, akik már gondolják magukban: a soká fennmaradás a nyár legjobb része gyerekkorban. És én is voltam fenn soká gyerekként, tudom, milyen jó buli. Akkor miért vagyok ilyen határozott ezzel kapcsolatban?

A párommal ez a rövid időszak az egyetlen a nap folyamán, amikor kettesben tudunk lenni. Amikor miénk az egész ház. Mert nyári szünet ide vagy oda, mi korán kelünk. Nagyon korán. Ezért korán is fekszünk. Nagyjából fél 9-től fél 11-ig van arra időnk, hogy megbeszéljünk egymással dolgokat anélkül, hogy igazságot kellene tenni a gyerekek egy vitájában, menni kellene a WC-re segíteni, szóval, amikor biztos, hogy nem szakítanak minket félbe.

Ilyenkor tudunk egy kicsit romantikázni is, összebújni a kanapén, és megnézni egy filmet. És ezt nem szeretném feladni.

Önző vagyok? Ám legyen. Nem félek bevallani. Mindenem a gyerekeimnek adom.. az estékhez ragaszkodom, és nem is furdal a lelkiismeret!

Különben is, nem arról van szó, hogy ha hagyom nekik, hogy soká fenn legyenek, akkor majd másnap tovább alszanak. Mert egyáltalán nem alszanak tovább. Engedhetném, hogy dorbézoljanak éjfélig, másnap reggel ötkor már ott kopognának az ajtón. Aztán pedig fáradtak és nyűgösek lennének egész nap.

Tudom, hogy minél nagyobbak lesznek, annál nehezebb lesz ezt fenntartani. De küzdök vele, ameddig tudok.

Te is így csinálod? Nálad is korán fekvés van nyáron is? Ne érezd magad rosszul! A gyerekednek így is csodálatos nyara lesz, rengeteg élménnyel, játékokkal. Így is boldog gyerekkoruk lesz, a józan eszednek és a házasságodnak pedig kifejezetten jót tesz!”

Forrás: ScaryMommy

Ez is tetszeni fog