Quantcast
Kezdőlap Aktuális Szeptemberben indul a Családi Iránytű Klub

Szeptemberben indul a Családi Iránytű Klub

Pöttyöslabda

Szeptember 30-án 18.00 órakor Boldizsár Ildikó és Zalka Csenge Virág a magyar népmese napja alkalmából szervezett beszélgetésével indul a Móra Kiadó új, elsősorban szülőknek szóló előadássorozata: a Családi Iránytű Klub. 

A tervek szerint havonta jelentkező, online megtekinthető, ingyenes előadássorozat célja, hogy gyakorlatba könnyen átültethető módszerek bemutatásával, élő eszmecsere lehetőségével segítse a kisebb és nagyobb gyerekeket nevelőket a harmonikus szülő-gyerek viszony kialakításában, a kommunikációs illetve tanulási nehézségek leküzdésében.

„A Móráról mindenkinek a gyermek- és ifjúsági irodalom jut eszébe, de az elmúlt évtizedben több irányba bővült a portfóliónk a licence termékektől a szülőknek és pedagógusoknak szánt edukációs kiadványokig. Ahogy szlogenünk is mondja: a Móra családtag, ezért a gyerekeknek szóló meséken, regényes történeteken, ismeretterjesztésen túl a szülőket, nevelőket is szeretnénk „instant” ötletekkel támogatni. A nevelői szerep nehéz, folyamatos fejlődést igényel és semmiféle támogatást nem kapunk hozzá. Ezért edukációs szerkesztőségünk a tanulást támogató, fejlesztő és tehetséggondozó kiadványok mellett a szülők számára hasznos kézikönyveket, és pedagógusokat támogató módszertani könyveket is fejleszt. Hiszünk benne, hogy ezekkel is hozzá tudunk járulni ahhoz, hogy a gyerekeknek valóban mesés gyerekkora lehessen.” – mondta el Kovács Zsanett, a Móra marketing vezetője, a Klub ötletgazdája.

Családi Iránytű Klubban szakértő előadók mutatnak be különböző támogató, fejlesztő módszereket, és adnak tanácsokat az előadás résztvevőinek.

A szeptemberi népmese és meseterápia köré épülő beszélgetést a tervek szerint az alábbi témájú előadások követik:

Október – Gyakorlás? Játék! Iskola előkészítés? Sikerélmény! – Hogyan használd otthon a LÜK-öt? – Bertalan András a LÜK hivatalos magyarországi játékmestere

November – Baj van a gyerekkel? Bajban a szülő! – Gyakorlati ötletek a kiegyensúlyozott szülő gyerek kapcsolathoz – Dr. Eigner Bernadett pszichológus

Január – Már tudok olvasni! – Hogyan lesz a kezdő olvasókból, lelkes könyvmoly? – Csájiné Knézics Anikó mesterpedagógus

Február – Oviból a suliba – Tudnivalók szülőknek iskolaérettségről, iskolaválasztásról – Forgács Zsóka

Március – A pozitív megerősítés csodái – Hogyan építsd be mindennapjaidba a Plukkidó-módszert? – Táncsics Judit

Április – Pszichomeditáljunk! – Úton önmagunkhoz Dr. Gyarmathy Éva pszichológussal

Facebook-esemény

Ez is tetszeni fog