Quantcast
Kezdőlap Aktuális Szex a szülés után: 3 tipp, hogy visszajöjjön az intimitás

Szex a szülés után: 3 tipp, hogy visszajöjjön az intimitás

pottyos

A szülés csodálatos élmény. Ugyanakkor sokat is kíván a nőtől, mind érzelmileg, mind fizikálisan. Sok stresszel jár, fizikai fájdalommal és a hormonváltozások okozta hangulat-ingadozásokkal. Ha ezen mind túl vagy, akkor pedig előtted áll a feladat: anyának kell lenned.

Miközben a szülés után próbálsz újra önmagad lenni, és minden idegszáladdal arra koncentrálsz, hogy jól lásd el a babát, a szex az utolsó dolog, ami eszedbe jut. Pedig fontos kérdés, és az alapja annak, hogy fenn tudd tartani a jó kapcsolatot a pároddal.

A szakemberek azt szokták mondani, hogy szülés után 6 hetet érdemes várni, mielőtt újra szexuális kapcsolatot létesítesz. Erre azért van szükség, hogy a tested meg tudjon annyira gyógyulni, hogy ne okozzon fájdalmat a szexuális együttlét. Sok nő pont ettől a fájdalomtól félve halogatja az első alkalmat. Ne aggódj, a tested jelez majd, ha újra készen áll.

A másik ok, amiért a nők tologatják az első együttlétet a szülés után, az a vágy hiánya. A megváltozot hormonok, a kialvatlanság, vagy épp szülés utáni depresszió is lehet ennek a kiváltója.

Azt javasoljuk, kezdjétek az intimitás újra-megteremtésével az utat az aktív szexuális élet visszaállításához. Ezt három lépcsőben tehetitek meg:

1. Fókuszálj magadra.
Egy nőnek időre van szüksége, hogy szülés után újra felfedezze a testét. Ha tudatosan törődsz egy kicsit a testeddel, az segít. Menj el egy masszázsra, vagy kezdj el jógázni.

2. Lassan haladj.
Teljesen érthető, hogy nehéz újra megnyílnod, és átadnod magad a párodnak. Ezért először csak bújjatok össze a kanapén, masszírozzátok meg egymást – lassan haladjatok az egyre intimebb dolgok felé.

3. Szoríts időt arra, hogy kettesben legyetek.
Nyilván nehéz, mikor aludni is alig van időd, és minden perced kitölti a baba. De az, hogy kettőtökre is figyelj, legalább olyan fontos. Kérd meg valamelyik rokonod, hogy miután a baba már elaludt, jöjjön át, felügyelje, amíg ti el tudtok menni kettesben sétálni. Ha újra kialakul a kettőtök egysége, az magával hozza az intimitást is.

Nagyon fontos, hogy nyíltan és sok beszélgetéssel álljatok ehhez a kérdéshez. Mondd el a párodnak, hogy mi nem megy és miért, miért nem érzed késznek magad, és ő majd segít. Fontos, hogy mind a ketten érezzétek, hogy szeretitek és akarjátok egymást – ha ez megvan, minden jön majd magától.

Forrás: smartparenting.com

Ez is tetszeni fog