Quantcast
Kezdőlap Aktuális Szülinapozz otthon! – Művészek köszöntik a gyermekeket

Szülinapozz otthon! – Művészek köszöntik a gyermekeket

Pöttyöslabda

A Hátrányos Helyzetű Falvak és Községek Fejlődéséért Egyesület gondozásában elindult a #SzülinapozzOtthon program, ahol a kezdeményezés közösségi oldalán ismert emberek köszöntik fel és ajándékozzák meg felejthetetlen élménnyel a koronavírus miatt otthon ünneplő gyerekeket.

Minden gyerkőc különleges születésnapról álmodik, azonban a jelenlegi veszélyhelyzet miatt rendhagyó módon ünnepelnek a családok, elmaradnak a szülinapi zsúrok, a nagy családi és baráti ünnepségek. Ez a gondolat indította el a #SzülinapozzOtthon kezdeményezést, amelynek Facebook oldalán minden nap ismert emberek – zenészek, színészek, táncosok, különböző művészeti ágak képviselői – köszöntik a szülinapjukat ünneplő gyermekeket. A kicsik számára így a szűk családi ünneplést egy bővebb, közösségi ünneplés teszi emlékezetessé.

Nincsen születésnap ajándék nélkül, amely a #SzülinapozzOtthon programban egyedi élményt jelent. A művészek énekelnek, táncolnak, rajzolnak, báboznak vagy éppen mesét olvasnak a szülinaposoknak, és a velük ünneplő többi gyereknek. Élőben énekelt már a kicsiknek Janza Kata, mesét olvasott Vágó Piros, R. Kárpáti Péter, Pesák Ádám, Szemerédi Bernadett, Bogyó és Babóca meséket mondott Bartos Erika, zenélt Bolba Éva és a JAZZterlánc, Abaházi Csaba és a MégEgyKör zenekar, énekelt Pintér Tibor és párja, valamint Pintácsi Viktória, Papadimitriu Athina és Réka lánya pedig egy lovas tanyára kalauzolták el a gyerekeket, és a kezdeményezés mellé állt Fásy Ádám is.

Az egyik kisfiú szülinapi ajándéka lovaglás lett volna, tudva ezt, a #SzülinapozzOtthon oldalon keresztül a Nemzeti Lovas Színház színészei lóhátról köszöntötték fel őt, aminek annyira örült, hogy elsírta magát. A kezdeményezés keretében elsősorban a kisebbek szülinapját szeretnék emlékezetessé tenni, de kértek már köszöntést az oldalon keresztül 80 éves nagymamának is.

A programban kiemelt figyelmet kapnak a hátrányos helyzetű családok, ahol még korlátozottabbak a lehetőségek. A kezdeményezés elindítói Janza Frigyes és Hancsis György hisznek benne, hogy ezek a szülinapi köszöntések képesek vidámságot és önfeledt örömet csempészni a sokszor küzdelmes hétköznapokba, éppen ezért próbálnak minél több szervezetet megszólítani és bevonni ebbe a kezdeményezésbe.

A #SzülinapozzOtthon Facebook csoporthoz bárki csatlakozhat, és ezt érdemes is megtenni, mivel nem csak az ünnepeltek számára nyújt tartalmas kikapcsolódást. Az oldalon a hét minden napján mesékkel, versekkel, bábjátékkal, énekléssel, néptánccal, élő bejelentkezésekkel várják a kisebb és nagyobb gyerekeket egyaránt. A #SzülinapozzOtthon projektvezetője Pintér Janka.

#SzülinapozzOtthon Facebook csoport: https://www.facebook.com/groups/3234918056571974

Ez is tetszeni fog