Quantcast
Kezdőlap KedvencekJátékok Szuper játékok a kertbe

Szuper játékok a kertbe

Pöttyöslabda

A mai gyerekek egyre kevesebb időt töltenek a szabadban, a természet közelében, ez pedig károsan hat az egészségükre, lelki állapotukra.

A négy fal között töltött túl sok idő miatt D-vitamin-hiány, elhízás és a betegségekre való fokozott fogékonyság alakulhat ki.

De ezen kívül mentálisan is befolyásolja a gyerekeket a friss levegő hiánya: figyelem- és tanulási zavarok, hiperaktivitás jelentkezhet náluk.

5 és 12 éves koruk között kevesebb, mint napi egy órát töltenek manapság a gyerekek szabadtéri játékkal. A gyerekek legalább kétszer annyi időt töltenek digitális képernyők előtt, mint a szabadban, és ez az arány évről évre rosszabb.

Mi ennek az oka? Nyomasztó mennyiségű iskolai feladat és a munkából későn hazatérő szülők, de leginkább a digitális technika térhódítása. A digitális kütyük miatt a benti játék sokkal izgalmasabb számukra, mint kint játszani a kertben vagy a parkban, erdőben.

Valóban erőltessük a napi legalább egy órát, hogy kint töltsék a gyerekek a ház falain kívül?

Egy kisgyerek nagyon sok új ingert kap a tágabb környezetében, amire az ő korában szükség van. Új tapasztalások, felfedezések várják. Nagyobb gyerekek a szabadlevegőn történő mozgás hatására nem csak edzettebbekké, ellenállóbbakká, kitartóbbakká válnak, hanem még boldogabbak is lesznek.

Javul a stressztűrő képesség is, melyre vitathatatlanul nagy szükség van a mai rohanó világban.
Figyeljünk meg egy bent játszó és kint, a szabadban játszó gyermeket! Az előbbi ülve játszik valamivel, az utóbbi pedig amint beleszagol a friss levegőbe, elkezd rohangálni, feltöltődik energiával.

Fontos, hogy rászoktassuk a gyerekeket a rendszeres, kellemes időtöltésre a szabadban, hogyha tinik és később felnőttek lesznek, saját igényük legyen hogy sétáljanak vagy sportoljanak a jó levegőn.

Hétvégén menjünk kirándulni, melyet geoládák keresésével tehetünk még izgalmasabbá.

Hétköznap pedig izgalmas kerti, szabadtéri játékokkal csalogathatjuk ki a gyerekeket játszani.

Az Okosjáték webáruház összeválogatott pár olyan kerti és szabadtéri játékot, amik tapasztalat szerint nagy sikert aratnak a gyerekek körében. Az ő céljuk is, hogy a gyerekek kevesebb időt töltsenek a digitális világban, több időt töltsenek együtt és a családdal, ezért jobbnál jobb játékokat kutatnak fel, amik képesek felvenni a harcot a számítógéppel, tablettel, TV-vel.

Megkérdeztük őket, hogy mik azok a játékok, amelyek még az erősen számítógép függő gyerekeket is ki tudják csalni a szabadba?

Lengő tenisz: Ha valaki kertesházban lakik, akkor a lengőtenisz egy szuper választás. Sokszor nem csupán a gyermek játszik vele, hanem anya vagy apa is levezeti a munkahelyi stresszt 🙂

Bogárvizsgáló: A gyerekek imádnak például bodobácsot gyűjteni, érdekes bogarakat megvizsgálni.

Hipi Hopi: Olyan, mint a similabda kiskorunkban, melyet ráraktunk a bokánkra és az egyik lábunkkal körbe mozgattuk, a másikkal pedig átugráltuk. Az egyik legjobb mozgáskoordinációs játék.

Waboba moon ball óriásit pattanó labda: Fiúk nagy kedvence. Egymásnak is simán dobálható, vagy utcai trükköket lehet vele végezni, kinek pattan magasabbra?

Utcai hoki: Ezzel egy család vagy nagyobb csapat is tud játszani. De ketten is nagyon élvezetes. Játszható betonon koronggal és füvön is gömb alakú labdával.

Gumis ugrálós játék: Anyukák örömmel találnak rá az Okosjáték boltban. Egyből előjönnek az ugrási technikák amit régen az iskola udvaron játszottak.

Zsinóros labda játék: Ha kicsi a kert és átesik a focilabda a szomszédhoz, praktikus lehet a zsinóros focilabda foci gyakorláshoz.

Ütős labdajátékok: A tollaslabda és annak különleges változatai, krikett és golf játék gyerekeknek kialakított változata és egyéb különleges ütős labdajátékok mindig kedvencek a gyerekek körében.

Ilyen izgalmas kerti és szabadtéri játékokat itt találsz az okosjáték boltban, kattints a képre:

Ez is tetszeni fog