Quantcast
Kezdőlap Aktuális Tehát te csak főzöl? Top 10 megjegyzés anyukáknak

Tehát te csak főzöl? Top 10 megjegyzés anyukáknak

pottyos

Szülés után nem mentél vissza dolgozni, otthon vagy a gyerekekkel és vezeted a háztartást. Aztán elmész a boltba, találkozol egy ismerőssel, aki megkérdezi, mit csinálsz. Te elmondod, akkor jön az elkerekedő szem és a kérdés: szóval te csak a gyerekkel vagy?

És mit csinálsz egész nap?

…érkezik a menetrendszerű kérdés. Te mit szoktál válaszolni? Nekünk a kedvencünk: “Életben tartom a gyerekeket. Eddig én vagyok az év dolgozója.”

Mit kezdesz a rengeteg szabadidőddel?

Hát, tudod hétköznaponként Balira ugrom el pihenni, hétvégente a rock-bandámmal turnézom.

Mert valóban, az ételkészítés, annak ízlés szerinti adagolása, a házi feladat együttes megírása, és a család életének zökkenőmentessé tétele, az semmiség.

A férjed biztos jól keres

Persze, biztos.

És, visszamész valaha dolgozni?

Én most is dolgozom. Csak többet végzek el, mint egy kis irodai adminisztráció. És a munkatársaim nyáladzanak. Sőt, némelyik bekakil.

Mivel te úgysem dolgozol, nem gondolod, hogy tudnál segíteni…

Attól, hogy nem dolgozom, még nem lettem jótékonysági intézmény. Hidd el, a gyereknevelés mellett nem érzem úgy, hogy na, még tennem kellene valamit másokért is. Mert mást se csinálok. De ők jobban fizetnek, mint te: ők bújnak, ölelnek..

Biztos nagyon unatkozol

Szívesen beszélgetnék tovább, de el kell mennem a gyerekért, hogy aztán vigyem úszni, zongoraórára, és még meg kell szerveznem két szülinapi bulit.

Milyen sokat alhatsz!

Haha, ja, igen.

De akkor miért van nálad ilyen kosz?

Mert két mini hurrikánnal élek együtt, és néha jobban szeretek játszani ezekkel a mini hurrikánokkal, mint kizárólag takaríatni utánuk.

Akkor nem véletlen, hogy a gyereked ilyen ragaszkodó

Igen, biztosan jobban szeretem, mint kellene.

Olyan szerencsés vagy

A szerencsének nem sok köze van hozzá, de ezt bóknak veszem. De tudod mit? Igazából minden anyuka szerencsés: olyan szerencsés, hogy kicsi gyerekek szeretik, csodálják, és vele akarnak lenni. Igazából annak, hogy az otthonon kívül, vagy az otthonon belül dolgozol, nem sok köze van hozzá.

Te milyen megjegyzésektől mászol a falra?
És ha még nem nevettél eleget, nézd végig ezt a fotósorozatot.

Forrás: babyology.com.au

Ez is tetszeni fog