Quantcast
Kezdőlap KedvencekJátékok Top 5 játék a nyaraláshoz! Az útra és pihenéshez is..

Top 5 játék a nyaraláshoz! Az útra és pihenéshez is..

Pöttyöslabda

Már nem is emlékszem, hogy anno mivel kötöttek le minket a szüleink, ha külföldre utaztunk, de most anyaként két gyerekkel sűrűn töröm a fejem, hogy mivel játékkal is tudom lefoglalni őket, de szerencsére rábukkantam Reflexshopra, ahol a segítőkész személyzet minden kérdésemre és kérésemre egy pillanat alatt hozta a jobbnál jobb játékokat kipróbálni.

Paraméterek: jópofa játék legyen, ami mindkettőjüknek tetszik (5 és 8 éves), ne legyen túl nagy (a hátizsákjukban is elférjen) és lehetőleg fejlesztő hatása is legyen!

Már a boltban kipróbáltunk az eladó segítségével pár játékot, és a gyerekek pár perc alatt már el is döntötték, hogy melyik legyen az a pár darab, amit szeretnének magukkal hozni az útra. Ezek a játékok a hosszú autóúton is használhatók, és a nyaralás ideje alatt is.

Bemutatom nektek azt az 5 játékot, melyeket a gyerekeim választottak maguknak a nyaralásra:

BG Logic Cards Kids

Logic Cards gyerekeknek! Nagyszerű logikai készségfejlesztő játék, mely játék közben fejleszti a gyermekek logikai gondolkodását. 53 különböző kártyát tartalmaz logikai vagy geometriai kihívásokkal szórakoztató képeken keresztül. IOS és Android telefonra is letölthető applikáción keresztül bemutatja nekünk a helyes megoldást is! Ezt a részét én nagyon élveztem!

Nadin (5) lányom véleménye: nagyon jó játék, közben telcsin meg tudom nézni a megoldásokat is.

Cocktail Games Tropico

Mennyire jó a memóriád? Emlékszel milyen színű volt felülről a harmadik állat? Több kaméleon volt eddig, mint papagáj? A Tropico egy izgalmas játék, amiben minél több infót kell megjegyezned az aktuális lapról majd helyesen válaszolni a hozzá tartozó kérdésre. A győzelemhez jó megfigyelésre lesz szükséged.

Hősember

Mondd komám, makogod a kőkori sumák dumát? Utazz vissza az időben, és ne törd sokat a kőkobakod, mert még a károdra megkukulsz! Kurjants egy ősszakszót, keresd a képet és már követelheted is a következőt! Párosítsd fürgén a kártyákat, játszd ki mindet, és fölözd le kótyagosan kuporgó komáidat! Vágd kupán az unalmat, mint egy igazi hősember!

Maxi (8) véleménye: Nekem azért tetszik, mert szeretem az ősi dolgokat, a suliban is UngaBunga bunkink van, és ezért is jó volt használni ezeket a vicces neveket, mint Mamu vagy Bumma.

Szédült szafari

Szólít a Serengeti! Egy kalandos szafaritúrán végre megpillanthatod a vadon minden állatát! Hohó, az egyikük meglógott! De vajon melyik? Légy Te az, aki először nyomára bukkan a szökevénynek:
hagyatkozz megfigyelőképességedre és párosítsd ügyesen a kártyákat: a szórakozás és a pörgés garantált!

Két egyformának tűnő kártya van az asztalon. Valamiben mégis különböznek: az egyikről hiányzik egy állat! De vajon melyik kóborolt el?
A kártyák egyik oldalán 7 állat van, így már a kisebbeknek is sikerélményt okoz, a másik oldal pedig 11 állat képét tartalmazza, ennek használatával már a felnőtteknek is kihívás a különbség megtalálása!

Nadin véleménye: Az a jó benne, hogy mindig én veszem észre a leggyorsabban, hogy melyik állat nincs a kártyán. Jó még, hogy sokan lehet játszani, és nehezebb része is van a játéknak, ha megfordítjuk a kártyát.

Bandido

Imádom a kooperációs játékokat! Nincs vesztes vagy nyertes.
Akadályozd meg, hogy Bandido kiszökjön, zárd le a kijáratokat! A játékosok kezében különböző formájú és elágazású útvonalkártyák vannak. A cél, hogy a játékosok kártyáik felfedése nélkül úgy játsszák ki az útvonal-kártyákat, hogy mindegyik alagútnak legyen valamilyen lezárása, még mielőtt kifutnának az időből (tehát elfogyna a húzópakli).


A kártyák között vannak konkrétan az utak végét jelölő kártyák, de a legtöbb esetben érdemes lehet egymásba vezetni a kiinduló útvonalakat…Kapjátok el a banditát!
Ehhez azért nagyobb hely kell, de maga a csomag nagyon kicsi helyen elfér! Imádták a gyerekek (is)!

Nadin és Maxi véleménye: könnyebb a hat kijáratos része a játéknak, jó, hogy sokan lehet játszani, mi hatan játszottunk és mi nyertünk a fogoly ellen.

Ezeket a játékokat és még sok másikat megvásárolhatjátok a Reflexshop pesti vagy budai üzletében.

Ez is tetszeni fog