Quantcast
Kezdőlap KedvencekTanulás Új magánóvoda Budán – Pendula óvoda

Új magánóvoda Budán – Pendula óvoda

Pöttyöslabda

Különleges, befogadó szemléletű óvoda nyílt Budán. A Pendula Óvoda inkluzív, befogadó szemlélettel fordul a családok és a gyerekek felé az elfogadó szeretet jegyében.

A kiemelten közhasznú Világszép Alapítvány 2018-ban saját óvodát alapított Pendula néven Budapesten. Az alapítvány céljaival összhangban a Pendula Óvoda egy nyitott, befogadó, kreatív műhely, ahol mindenki a saját ritmusában, a saját útját járva lesz a közösség része. A 2. kerületi magánóvoda pedagógiájának középpontjában a gyermek, mint egyedi, fejlődő személyiség áll, inkluzív, befogadó szemlélettel fordul a családok és a gyerekek felé. Az óvoda sikerét jól mutatja, hogy idén az iskolára hangolódó csoport már be is telt, viszont a vegyes korosztályú két csoportba még várják a 2,5 év és 5-6 év közötti gyermekeket.

A Pendula óvodai programjának alappillérei a szabad játék, a mese és a szabad önkifejezés, hiszen a játék a kisgyermekkor legfontosabb, egész személyiséget fejlesztő, élményt adó tevékenysége. A mese egy olyan közös nyelv, ami minden gyereket egyaránt megszólít, ami megnyitja a kapukat a külső világ és a gyerekek belső világa felé is. A magánóvoda pedagógiájában kiemelten fontos, hogy olyan biztonságos, elfogadó légkört teremtsen, amelyben a gyermek szabadon megnyilvánulhat, kifejezheti gondolatait és érzéseit.


A Pendula Óvoda nagy hangsúlyt fektet az integrált képességfejlesztésre, mely a fejlesztő szakemberekkel szoros együttműködésben valósul meg. Az új budai magánóvoda tervezésénél fontos volt, hogy olyan inspiratív terek jöjjenek létre, amelyek jól tükrözik a befogadó, elfogadó szemléletet, valamint támogatják a gyerekek alkotó munkáját.

Bavalics Laura, a Pendula Óvoda vezető óvodapedagósusa, elmondta: „Az óvoda, amely elköteleződik a befogadó, elfogadó szemlélet mellett, olyan alap értékekből indul ki, amely szem előtt tartja, hogy minden gyerek, sőt gyerekeket körülvevő felnőtt, legyen az szülő, dajka vagy pedagógus, mind egyedi és különleges. Nem véletlenül fogalmaztam így – elköteleződik, hiszen az inklúzió egy folyamat, ami nem ér véget egy bizonyos ponton. A különbözőségekre adandó egyre jobb válaszok keresése soha nem ér véget. Kiemelt cél az egyéni ismeretszerzési, tanulási utak támogatása.

Náluk a hangsúly nem a különórák túlsúlyán és az idegen nyelv elsajátításán van, hanem valóban hisszük, azt, hogy az óvodás korú gyerekeknek leginkább egy biztonságos, elfogadó környezetre van szüksége, ahol van idő játszani, felfedezni, alkotni, gyereknek lenni.

A Pendula Óvodába a felvétel folyamatos.

A bemutatkozó Nyílt Napok keretében a szülők találkozhatnak a Pendula Óvoda pedagógusaival, megismerhetik a Pendula szemléletét, környezetét valamint az új óvoda pedagógiájának lényegét.

Dátum: április 15. (hétfő)

Időpont: 18 órától–19 óráig

Helyszín: 1021 Budapest, Hűvösvölgyi út 18.

Részletek: https://www.facebook.com/pendulaovoda

Információ: bavalics.laura@pendulaovoda.hu +36 70 385 2004 

A Pendula Óvodába a felvétel folyamatos.

Cím: 1021 Budapest, Hűvösvölgyi út 18.
További információ: www.pendula.huinfo@pendula.hu

Ez is tetszeni fog