Quantcast
Kezdőlap Aktuális Vasárnap a családoké a Filmhét

Vasárnap a családoké a Filmhét

pottyos

Március 6-án, vasárnap gyerek- és ifjúsági filmekkel várja a Magyar Filmhét a családosokat a Cinema City MOM Parkban. Ki ne emlékezne Matulára és a két kamaszra, Tutajosra és Bütyökre? Újra megnézhetjük a Tüskevárat és sok más filmet..

Március 6-án, vasárnap gyerek- és ifjúsági filmekkel várja a Magyar Filmhét a családosokat a Cinema City MOM Parkban. Ki ne emlékezne Matulára és a két kamaszra, Tutajosra és Bütyökre? Újra megnézhetjük a Tüskevárat, a Sherlock Holmes nevében című filmet és sok-sok animációt olyan neves rendezőktől, mint Jankovics Marcell, Gyulai Líviusz vagy Gauder Áron! A felnőttek számára többek között olyan kuriózumokat kínál a filmes mustra utolsó napja, mint Mispál Attila Pilinszky Jánosról készített dokumentumfilmje.

Március 6-án, vasárnap a Cinema City MOM Parkban kedvükre válogathatnak a család tagjai a filmekből a 2. Magyar Filmhéten. Legyen az kisgyerek, aki imádja az animációs filmeket, vagy irodalmat kedvelő szülő, vélhetően mindenki talál majd kedvére való alkotást a Filmhét kínálatában. Ki ne emlékezne Matulára és a két kamaszra, Tutajosra és Bütyökre?! Mindannyiunk nagy, közös nyári kalandja éled újra a Tüskevárban. A Fekete István regényéből készült ifjúsági film 12:15-től pereg majd. Utána 14:15-től pedig a Sherlock Holmes nevében című nagyjátékfilm lesz látható, melyben hőseink két Sherlock Holmes-rajongó kiskamasz, akik egymást Holmes-nak és Watsonnak szólítják, valamint egy kislány, Ica, akivel együtt különös kalandokba keverednek a nyári szünetben.

Azok számára, akiket a magyar irodalom érdekel, 10. 15-kor kihagyhatatlan programnak ígérkezik Mispál Attila Csillaghálóban: Emlékek Pilinszky János európai útjairól című dokumentumfilmje. Lassan történeti távlatból tekintünk vissza nemcsak a második világháború szörnyűségeire, hanem azokra az évtizedekre is, amelyekben Pilinszky János élt. Köztünk vannak még néhányan a barátai, családtagjai, közeli munkatársai közül. Még nem késő megszólítani őket: bizonyára van olyan személyes emlékük, amiről eddig nem beszéltek.

12:30-tól többek között olyan animációs gyerekfilmeket vetítenek, mint Lázár Ervin A Négyszögletű Kerek Erdő című meséjének adaptációja Horváth Mária rendezésében, vagy a Boxi sorozatból a Gauder Áron rendezte Gubanc epizód, melyben Kartomi, a papírfiú egy guriga cérnát talál, ami jó játéknak tűnik eleinte. De aztán elszabadul a pokol!. Jankovics Marcell tervezett Árpádok emlékezete című ismeretterjesztő rajzfilmsorozatának III. Béláról készülő első része is megtekinthető a 2. Magyar Filmhéten, valamint Gyulai Líviusz Egy komisz kölyök naplója című sorozatának negyedik epizódja, melyben a nyolc éves kisfiú születésnapjára kap egy naplót, amibe megörökíti családja és környezete izgalmas életét.

filmhet

Az idősebbek 17:10-től nézhetik meg Szász Attila nagysikerű Félvilág című tv-játékfilmjét Kovács Patrícia, Gryllus Dorka és Döbrösi Laura főszereplésével. A teljes program a www.filmhet.hu internetes oldalon látható.

Facebook: https://www.facebook.com/magyarfilmhet

Ez is tetszeni fog