Quantcast
Kezdőlap EgészségAnya lelke Védtelenek a magyar nők a családon belüli erőszakkal szemben

Védtelenek a magyar nők a családon belüli erőszakkal szemben

Kovács Móni

A magyar igazságszolgáltatás és a hatóságok egyik legújabb kudarca a darnózseli hentes ügye.
A nőt a férje eleinte lelkileg majd testileg is bántalmazta. A nő feljelentést tett. A férfi 2 évet kapott – felfüggesztve. Távoltartást a bíró kizárólag az üzlethelyiség területére rendelt el – a páciensek biztonsága érdekében. Hogy otthon mi történik a négy fal között, nos, erre nem terjedt ki az igazságszolgáltatás figyelme.

Nincs közvetlen bizonyíték

A nő ellen gyilkossági kísérletet követett el VALAKI (feltehetően a férje) amikor autója egyik kerekén 4-ből 3 csavart eltávolítottak. Közben megkezdte a válási procedúrát. A fizikai bántalmazást és a férj ellen született ítéletet figyelmen kívül hagyva a bíróság a gyerekek felügyeletét az édesapára (?) bízta. A feleség elköltözött a folyamatos zaklatás és bántalmazás miatt, a gyerekeit csak ritkán láthatta, a férj ott akadályozta, ahol csak tudta. Amikor már nem bírta tovább a gyermekei (főleg a kisebb fiú) hiányát, úgy döntött, minden nehézség dacára hazaköltözik. Két nappal később eltűnt. Nem sokkal később megtalálták a maradványait a közeli réten szétszórva.

Összekacsint az após és a sógor meg a sógornő  – megvédik a saját fajtájukat. Az, hogy két gyerek árván maradt, hogy egy nőt éveken át meghurcolt és cserbenhagyott a magyar igazságszolgáltatás, az senkit nem érdekel. Hosszan olvastam a nemgogol blog írását, és fel nem foghatom, hogy miért nem akadályozta meg senki a borítékolható tragédiát.

A nő MINDENT megtett, ami jogilag megtehető az adott helyzetben. Mégsem állt mellette senki. Nem védte meg senki.

A férfi tárgyalása még mindig folyik. Legutóbb 7 évet kapott, amelybe beleszámítják az előzetesben letöltött 29 hónapot…  Tehát kevesebb, mint 5 évet kell még leülnie. Ez ellen fellebbezett a vád és a védelem is. A gyilkosságot közvetlen bizonyíték nem támasztja alá – de számos közvetett bizonyíték igen.

Ragadós példa

A darnózseli hentes ügyén febuzdulva egy másik hentes Nemesgörzsönyben hasonlóképpen szabadult meg nejétől, bár állítása szerint véletlenül ütötte annyira gégén az asszonyt, hogy a gégeporc összeroppant és a nő szinte azonnal meghalt. Tudjátok mennyit kapott érte? 6 évet.

Tehát ismételjük el: valaki megöli a feleségét, feldarabolja, elégeti, leönti savval, szétszórja a belszervek égett maradványait a mezőn, ez 7 évet ér. Egy másik férfi eltöri a felesége gégeporcát, szintén feldarabolja és elégeti – 6 évet kap. 6 év.

Ezek után melyik férfit tántorítja el a bíróság döntése attól, hogy megölje a feleségét? Vagy, ha a gyilkosságért csak 6-7 év jár, egy kis verésből, bordatörésből biztos nem lesz 2 év felfüggesztettnél több, mert nézd: a darnózseli hentes is megúszta ennyivel. Ezzel nagyjából legitimálták is az itthoni asszonyverést és –bántalmazást.

Senkit nem hagyunk az út szélén…

De nézzük tovább. Egy nőt egy „ismeretlen férfi”– feltehetően a férje, barátja vagy valamelyik családtagja – a hajánál fogva vonszolt maga után a 83-as úton Pápa közelében. Néhányan lassítottak, volt, aki videózott, de SENKI NEM ÁLLT MEG NEKI SEGÍTENI! Ki sem kellett volna szállni az autóból, elég lett volna kihívni a rendőröket. A nő félelmében ráadásul össze is pisilte magát. Jelenleg a nyomozás „ismeretlen elkövető ellen” folyik. Képzelem mennyire lehet ismeretlen az a szegény férfi.

Nem telt el két hónap, hogy megírtuk a szomszéd család történetét, a cikkben további gyilkosságokról is szó esik.

Mégis mi folyik itt???

Valaki árulja el, tényleg, mert nem értem, hogy mi a jó kurvaélet folyik ebben az országban? Tényleg erre tartunk? A nőket úgy kezelik, mint egy használati tárgyat? Mint egy feleslegessé vált igavonó lovat, vagy egy kiöregedett fejőstehenet? Ha nincs belőle több haszon – nem ad pénzt, nem lehet megdugni, már nem mossa ki a férfi gatyáját, akkor irány a vágóhíd? Ha önálló céljai vannak, ha sérti a sérthetetlen férfiúi hiúságot, akkor dögöljön meg? Üljön otthon és kussoljon, állja az ütéseket és szolgáljon jól, különben feldarabolják, mint egy disznót?

NEM, NEM ÉS NEM! A magyar jogszabályok és törvények ALKALMATLANOK a családon belüli erőszak felszámolására, a megfélemlített és terrorizált nők és gyerekek (ritkább esetben férfiak) védelmére. Itt nem elég a NANE, meg nem elég a szociális háló, a nőket és gyerekeket igenis ki kell emelni az ilyen környezetből, és meg kell adni számukra a maximális biztonságot, a családjukat terrorizáló férfiakat pedig tessék megbüntetni RENDESEN!!!

Ez is tetszeni fog