Quantcast
Kezdőlap EgészségFejlesztés, nevelés, pszichológia 10 dolog, amit bárcsak tudnál – fiút nevelni

10 dolog, amit bárcsak tudnál – fiút nevelni

pottyos

Ha lányod van, akkor egy bizonyos nosztalgiát is átélsz nevelés közben: a te gyerekkorod élményei idéződnek fel. Viszont ha fiad születik – és mondjuk nem egy fiú tesóval nőttél fel -, akkor bizony érhetnek meglepetések.

1. Repülők, vonatok, autók
Vehetsz te mindenféle kreatív játékokat, a gyerek figyelme elsősorban a kisautókra áll majd rá. Minden éppen versenyez vagy előz, a kádban hajók vitorláznak, a bútorokat repülők kerülik ki. Mindennél jobban lekötik majd a különféle járművek, és te csak elképzelni tudod, hogy mi mindent lát, miközben különböző hangeffektek kíséretében játszik velük.

2. Folyamatosan mozgásban van
Onnantól kezdve, hogy reggel fél 6-kor bevetődik az ágyadba, odáig, hogy este álmosan kidől, a fiúgyerek mozgásban van. Csak két sebességi fokozat van rajta: a gyors és a gyorsabb. Kösd le, adj célt a rohangálásának, mert le kell vezetnie azt a rengeteg energiát, ami van benne.

3. Ruhavásárlás, ahogy még nem láttad
Nos, itt nem nagyon válogathatsz stílusok, öltözékek között. Van a nadrág és van a póló, nagyjából itt ki is merült a fiú ruhatárának összetétele. Igazából minden mindenhez megy, így a ruhavásárlás vele a legegyszerűbb. Arról nem is beszélve, hogy a gyerekedet sem fogja különösebben érdekelni, hogy mit adsz rá, tehát ezen vitázni sem fogtok.

4. A pénisz-fixációja hamarabb kezdődik, mint gondolnád
Gyakorlatilag születésétől kezdve játszani fog vele: onnantól kezdve, hogy felfedezi, hogy ott van, kezdheted kitalálni a trükköket, amivel ráveszed, hogy vegye el a kezét onnan. Mikor megtudod, hogy fiad lesz, majd anyuka-társak elkezdenek megnyugtatni, hogy ne aggódj, az normális, ha állandóan a péniszét fogdossa majd. Te pedig nem érted, miért csinálnak ebből ekkora ügyet. Hát, ha majd megszületik, megérted.

5. A belhézás vele születik
A fiúknak a fizikai kontaktus, a bútorokról leugrálás és a folytonos “verekedés” fontos. Sokszor egy egyszerű ölelés is birkózásba torkollik, így fejezi ki az érzéseit. Hiába van hatalmas terük a játékra, a két fiú folyton egymáson fog játszani.
Hogy ez fárasztó-e? Persze. De normális és egészséges is, nem szabad visszafogni. Még akkor sem, ha a ház kész káosz miatta.

6. Egyszer biztos előfordul majd, hogy rohanhatsz vele a sürgősségi osztályra
Nos, az előző pontból következik, hogy balesetek előfordulnak. Hiába figyelsz, egyszer lesz olyan, hogy nem vagy elég gyors, és máris lefejelte az asztal sarkát. Nem kell rosszul érezned magad emiatt, ettől nem vagy rossz anya. Sőt, ez egy olyan rituálé, amin egy fiús anyának szinte muszáj átesnie.

7. Pisi lesz mindenhol. Mindenhol
A földön. A WC mögött. A falon. Az ülőkén körbe, mert nem hajtotta fel. Úgy tűnik, az túl sok energiát és figyelmet követel, hogy a WC-kagylóra fókuszáljon. Az egyetlen, amit tehetsz, hogy fertőtlenítő kendőket tartasz a WC-ben.

8. Megtanulod, hogy ne hasonlítgasd lányokhoz
A kislány, aki ugyanannyi idős, mint a te folyamatosan rohangáló fiad, képes leülni egy asztalhozs és rajzolni 45 percen keresztül, neked meg sírhatnékod van. A fiúk máshogy fejlődnek, mint a lányok, akik sokkal hamarabb lesznek érettek. A fiúk később tanulnak meg dolgokat, később kezdik el érzékelni a világot maguk körül.

9. A bolondozás is korán kezdődik
Ha majd elnézed a fiad, ahogy a barátaival játszik, lesz olyan, hogy egyszerűen nem érted. Az idétlen humoruk attól a pillanattól kezdve tombol, hogy beszélni tudnak. A fingós viccek például nehezen mennek ki a divatból. Néha neked is nehéz lesz nem nevetni, pedig azzal csak bátorítod, úgyhogy ilyen esetekben meg kell próbálnod komoly arcot vágni.

10. A fiúk rajonganak az anyukájukért
Nagyon erős az a rajongás, amit a fiú gyerekek éreznek az anyukájuk iránt: kicsit úgy érezheted magad minden egyes alkalommal, mikor hazaérsz, mint egy rocksztár. Olvadozó tekintettel simogatják az arcod és a hajad, ha bókolsz nekik, még jobban visszabókolnak.

Forrás: today.com

Ez is tetszeni fog