Quantcast
Kezdőlap EgészségFejlesztés, nevelés, pszichológia 10 fontos dolog, amit taníts meg a lányodnak

10 fontos dolog, amit taníts meg a lányodnak

pottyos

Lássuk be, nőnek lenni kemény munka. Ugyan nagyon sok jó dolog jár vele, de nyomást is helyez az emberre. Felnevelni egy lányt a minket körülvevő társadalmi elvárások közepette ezért nehéz dolog.

Ezért adunk néhány tippet, hogy mit taníts meg a lányodnak. Így boldog, egészséges, törődő és magabiztos felnőtt nő lehet belőle.

Azt tedd, amit szeretnél, ne azt, amit elvárnak tőled
Viseld, amiben jól érzed magad. Nyugodtan játsszt játékautókkal. Fesd be a hajad kékre. Persze máig léteznek gender sztereotípiák, de a különbség az, hogy ma már nem kell megfelelned nekik. Otthon maradhatsz gyereket nevelni. Vagy építhetsz karriert, és nevelhetsz mellette gyereket. Vagy fikuszt.

Azt tedd, amit szeretnél. Amíg nem ártasz vele másoknak, addig ez a legjobb döntés, amit hozhatsz.

Sose kételkedj magadban
Mindig lesznek, akik hátráltatni akarnak, de ne foglalkozz velük, csak menj tovább. Mindig lesz, aki szebb, okosabb, jobb valamiben, de te nem ők vagy. Járd a saját utad. Fókuszálj magadra, és ne hagyd, hogy mások véleménye alapján ítéld meg magad.

Minden test szép
Nincs olyan, hogy tökéletes test, hiába sugallják ezt. A kisbabák mindenféle formában jönnek a világra, és a felnőttek is egytől-egyig különbözőek. Persze, az természetes, hogy a lehető legjobban akarsz kinézni, de a jó szív mindig fontosabb, mint a csinos pofi.

Keresd a jót minden helyzetben
Mindig próbáld a dolgok jó oldalát nézni. Még a legrosszabb napból is tanulhatsz valamit, amitől fejlődsz, épülsz.

Ne vond meg magadtól a dolgokat, amiket szeretsz
Például a cipőket. Soha nem lehet elég cipőd.

lany 01

Bízz a megérzéseidben
Kevés dolog pontosabb iránytű, mint a női megérzés. Bízz benne. Ritkán téved.

Értékelj minden véleményt
Akkor is, ha az különbözik a tiédtől. Akkor is, ha nem hiszel benne. Fogadd el, és tartsd tiszteletben, hogy mindenkinek joga van a saját véleményéhez.

Ne félj a kudarctól
Kudarc nélkül nem tudsz előrelépni. Vagy tanulni. Hiába fáj, hiába nem kellemes, ezek a leckék alakítják, hogy ki vagy.

Egészségedre fókuszálj, ne a ruhaméretedre
Azért menj le edzeni, mert élvezed, ne azért, hogy minél vékonyabb legyél. Úgy válassz ruhát, hogy jól érezd magad benne, ne az alapján, hogy szerinted milyennek fogsz tűnni majd benne. Azt edd, ami finom és energiával tölt fel, ne azt, amiben a legkevesebb a kalória.

Légy önmagad
Mert nagyon klassz vagy!

Forrás: babyology.com.au

Ez is tetszeni fog