Quantcast
Kezdőlap Aktuális 10 szuper családi programötlet a tavaszi szünetre

10 szuper családi programötlet a tavaszi szünetre

Pöttyöslabda

Ha még egyáltalán nincs ötletetek, hogy mivel töltsétek a tavaszi szünetet, vagy ha csak egy-két napra kerestek javaslatot, mindenképpen jó helyen jártok: e heti ajánlónkban rengeteg izgalmas családi programot gyűjtöttünk össze húsvéti ünnepekre és a szünidőre.

Vonatfesztivál a MINIVERSUMban

A lenyűgöző terepasztalaival és mini modellvasút világával nagy népszerűségre szert tevő MINIVERSUM a tavaszi szünet minden napján és húsvétkor is izgalmas programokkal várja a családokat. Az interaktív minivilág megtekintése mellett minden nap nyuszikereső játékkal és speciális tojásvonattal is várják a gyerekeket és a felnőtteket. A legkisebbeknek a játszóházban is változatos elfoglaltságot kínálnak. Április 21-én 11:30-kor például interaktív zenés foglalkozással várják őket.

Húsvéti nyuszikeresés a Vasúttörténeti Parkban

Április 21-22-én, két napon át tartó húsvéti hagyományőrző fesztivállal indul a szezon a Vasúttörténeti Parkban. Mindkét nap játékos Húsvéti Nyuszikeresés várja a kisebbeket. Aki megtalálja a park területén elrejtett összes tapsifülest, megfejti a feladványt és begyűjti az összes pecsétet, az garantált ajándékot kap. Húsvéthétfőn a Bóbita zenekar 11 órakor kezdődő koncertje, a Napraforgó Meseszínház „Hol vagy Nyuszi? Avagy a Húsvéti Kaland” című mesés zenejátéka, illetve a 15:30-as kezdetű Óperenciás Bábszínház előadása biztosítja a jó hangulatot. Lesz húsvéti kreatív sarok és kisállat-simogató is.

Rajzfilmes tábor Óbudán a tavaszi és (nyári) szünetben

Ha egy-két napra nem tudjátok megoldani a gyerekek felügyeletét a tavaszi szünetben vagy már a nyárra terveztek, következő tippünk jó szolgálatot tehet. A Magyar Rajzfilm Kft. szeretettel várja a rajzfilmkészítés iránt érdeklődő gyerekeket húsvéti és nyári rajzfilmes táborába. A stúdióban a gyerekek elkészíthetik rajzfilmjüket, melyet haza is vihetnek. A gyerekek saját figurákat, háttereket terveznek, majd a jelenetek számítógépre kerülnek, ahol életre kelnek a rajzok. Ebéd után jöhet egy kis játék a szabadban, majd folytatódik a munka egész délután. A linken minden részletet megtaláltok erről az különleges táborról.

Lézerharc a Laser Force-nál: taktika, izgalom, szórakozás

Ha olyan programot kerestek a tavaszi szünetre vagy bármelyik hétvégére, ahol a gyerekek nem egy képernyőt bámulnak, rengeteget mozognak és ezt még élvezik is, akkor semmiképp se hagyjátok ki a lézerharcot! A Laser Force modern pályáit két helyen is kipróbálhatjátok. Mehettek első helyszínükre, a Rénó Udvarba vagy játszattok a Duna Plázában 1200 négyzetméteren a legfejlettebb lézerharc rendszerrel. Lépjetek szinteket, szerezzétek meg az összes rangot és kitüntetést és próbáljatok ki minden játékmódot. A siker garantált!

A föld alatt egy vár rejtőzik – ez a Simaliba Játszóház

Tudjátok, hogy van a belvárosban az Oktogon és a Nyugati között van egy játszóház, ahol a mélyben egy kétemeletes vár rejtőzik? Nem? Akkor látogassatok el gyerkőceitekkel a Simaliba Játszóházba, és fedezzétek fel magatoknak a várat mindannyian – igen, itt TI, szülők is felmászhattok a vártoronyba! Vagy pihenhettek a kényelmes kanapékon a nagy szaladgálás után, amíg a gyerkőcök jelmezt öltve játszanak egy jót a Kishercegnő Birodalomban vagy a Lovagteremben. Ha pedig megéheztek vagy megszomjaztok, a büfében egészséges rágcsáktól kezdve friss málnashake-ig, a kávén át a joghurtig mindent megtaláltok.

Múzeumi tavaszváró kézműveskedés és húsvéti keresgélés

A Mezőgazdasági Múzeumban április 13-tól egészen 23-ig minden nap tavaszköszöntő kézműveskedéssel várják a látogatókat. Az esemény során népművészek segítségével kóstolhattok bele a hímestojás-készítés és a nemezlés tudományába. Április 20-án múzeumpedagógiai programon is részt vehettek itt: a múzeum különböző kiállításaiban zajlik majd a vidám, játékos foglalkozás erdő-mező állatairól, az erdők világáról ráadás húsvéti keresgéléssel. A múzeum húsvétvasárnap és húsvéthétfőn is nyitva tart.

Tavaszi vásár ingyenes programokkal a Belvárosban

2019. április 28-ig új helyszíneken várja a látogatókat a Budapesti Tavaszi Vásár és Hagyományőrző-Kulturális Fesztivál. A Vörösmarty tér felújítása miatt idén négy helyszínen rendezik meg az eseményt. A központi hely a Vigadó tér környéke és a Duna-korzó, de a Fővám téren, a Deák téren és a Városháza parkban is igazi vásári hangulattal találkozhatunk. A Duna-korzón felállított színpadon különböző koncertekkel, iparművészeti bemutatókkal, népzenei és néptánc műsorokkal, a Városháza parkban gyerekműsorokkal készülnek a szervezők. Itt az előadások mellett kézműves játszóház is üzemel.

Húsvéti családi program kicsiknek és nagyoknak a Nemzeti Galériában

A tavaszi szünet első napján a húsvéti nyuszi a Magyar Nemzeti Galériába is ellátogat. Kövessétek a nyomait, keressétek meg és gyűjtsétek össze a kirakós darabjait, így meglelitek a múzeumi nyuszit, aki ajándékkal vár minden gyereket. Ezen kívül a program során Bartos Erika, a Bogyó és Babóca és a Brúnó Budapesten megálmodója tart mesedélelőttöt a legkisebbeknek. Sőt, a nyomozás alatt készíthettek saját nyuszit is, amit kedvetekre díszíthettek. Jegyeket a helyszínen lehet vásárolni elővételben vagy érkezéskor.

Húsvét a Várkert Bazárban

Színes családi programokkal, hagyományőrző foglalkozásokkal, néptánc bemutatóval és felvonulással, gasztro show-val, koncertekkel vár ebben az évben is mindenkit a Várkert Bazár. A programok április 20. és 22 között zajlanak. A három nap alatt a színpadon többek között fellép Kárász Eszter és az Eszter-lánc, a Grimm-Busz Színház, a Kiskalász zenekar és Bognár Szilvi. A húsvéti hagyományok felelevenítése jegyében zenés-táncos felvonulásra is sor kerül a Clark Ádám térről, de persze a húsvéti kézműveskedés sem maradhat el, sőt pónilovaglásra is lehetőség nyílik majd.

Húsvéti állatságok

Péntekre az állatbarát családoknak is ajánlunk programot. A Noé Állatotthon ezen a napon 11 és 14 óra között várja az érdeklődőket Húsvéti állatságok elnevezésű eseményére. A kézműves foglalkozásokon nyuszit és csibét készíthettek, lesz tojáskereső verseny, arcfestés, vetélkedők és persze sok-sok simogatásra váró kisebb-nagyobb állat. Mint minden évben, idén is szeretnénk felhívni a figyelmeteket, hogy a felelős állattartás elősegítése okán, az állatotthon nem fogadja be a megunt húsvéti kisállatokat az ünnepek után, így tényleg csak akkor vegyetek húsvétra állatot, ha hosszú távon jó gazdái tudtok lenni.

Forrás: Szélforgó

Ez is tetszeni fog