Quantcast
Kezdőlap EgészségFejlesztés, nevelés, pszichológia 11 trükk, hogy túléld az első három hónapot egy újszülöttel

11 trükk, hogy túléld az első három hónapot egy újszülöttel

pottyos

Az újszülöttek csodálatosak. Jó illatuk van, és olyanok, mint a kisangyal, mikor alszanak. Lássuk be viszont, hogy nagyon fárasztó is velük. Némelyikük akkor eszik, pisil, alszik, amikor kellene neki, de a legtöbbjük saját utat követ. Ezért megosztunk néhány tippet, ami segít átvészelni ezt az első nehéz időszakot.

1. Írj egy listát arról, hogy mit szeretnél ebben az időszakban csinálni: milyen filmeket szeretnél megnézni, milyen barátaiddal szeretnél találkozni, milyen könyveket szeretnél elolvasni. Majd fogd a listát, és tépd szét.

2. Vegyél meg minden létező formájú és színű cumit, amit találsz. Ez biztosítja, hogy a gyerek az elsőt fogja szeretni, amit odaadsz neki.

3 honap 02

3. Sajátítsd el az állandó ringató mozgást. Egy idő után függetlenül attól, hogy van-e nálad gyerek, vagy nincs, ringatózni fogsz.

4. Szokj le az óra hordásról. A gyerekek nem hisznek az időben.

5. Jegyzetelj mindent, amit mások tanácsolnak az altatással, etetéssel, fürdetéssel kapcsolatban. Majd este otthon olvasd el a papírt. Csak vigyázz, nehogy összepisild magad a nevetéstől.

6. Hordj napszemüveget. Mindig.

7. Ha már huszadjára ébredsz fel éjszaka, a párod pedig békésen alszik melletted, kezdj el filmidézeteket suttogni a fülébe. Aztán másnap kérdezd meg, voltak-e furcsa álmai.

8. Vásárolj törlőkendőt tonnaszámra, és tarts néhányat a ház minden pontján. És a zsebedben.

9. Szokj hozzá, hogy folyamatosan hozzád ér majd valaki. Néha szerencséd lesz, és elég, ha a kezét fogod, de a nap legtöbb részében teljes testi kontaktust szeretne majd.

10. Szerezz ninja képességeket. Ha a gyerek végre elaludt, akkor nagy kincs lesz, ha csendben el tudsz óvakodni mellőle. A padló recseg, a kanapé nyikorog – és neked mindezt át kell hidalnod!

3 honap 03

11. És végül, viccet félretéve, nem kell próbálnod élvezni minden pillanatot. Mert lesznek olyan pillanatok, amik nem élvezetesek. Koncentrálj a szép dolgokra. Minden este szánj öt percet arra, hogy elnézed az alvó gyereket. Minden este, legalább öt percre, menj ki és sétálj a ház körül. Engedd meg magadnak, hogy átéld a pillanatot.

És ne felejts el nevetni.

Te hogy bírtad ki az első három hónapot?

Forrás: babyology.com.au

Kapcsolódó cikk:

10 dolog, amit tennde kellene, hogy a gyereked eltanulhassa tőled

Ez is tetszeni fog