Quantcast

12 tipp: lejönni a cumiról

pottyos

A cumi elhagyása sok kérdést vet fel: mikor érdemes, hogyan lehet a leginkább fájdalommentesen, és hogyan kezeld, ha követeli vissza.

Arról már sok szó esett, hogy a cumizással önmagában nincs semmi gond – sőt, jótékony hatásai vannak -, de egy idő után érdemes elhagyni, mert a fogak elferdüléséhez, az áll torzulásához vezethet.

A leszoktatás viszont nem egyszerű. Nem tud nélküle elaludni a gyerek, vagy épp nem tudod lenyugtatni. Itt 12 tippet olvashatsz, amit érdemes kipróbálni, ha te is épp a cumi elhagyatásával próbálkozol.

Add a cumi tündérnek

Lefekvés előtt készítsétek az összes cumit az ágy mellé, a cumi tündérnek, aki majd éjszaka elviszi. Reggelre a gyerek hűlt helyét találja majd a cumiknak, esetleg odatehetsz a helyére egy játékot, mint jutalom.

Vagy a Mikulásnak, a Húsvéti Nyúlnak, a szomszéd babának

Engedd szabadon a fantáziád, ha van aktuális ünnep, vagy a macskának most születtek kiscicái, akiknek nagyobb szükségük van a cumira, akkor nekik is fel lehet ajánlani.

Vágd el a cumit

Lehet, hogy magától eldobja, ha sérült.

Kenj a cumira valamit, amit nem szeret

Ha rossz íze van, akkor se lesz rá szüksége.

Légy határozott

Nincs cumi, és kész. Ez a kategorikus elvétel nehéz, de a legtöbb anyuka, aki kipróbálta, azt mondja, néhány napon belül elfelejti a gyerek.

cumi 02

Csinálj belőle díszt

Ha szoktatok együtt készíteni dolgokat, akkor dekoráljátok ki a cumit is. Miután játék lett belőle, talán már nem akarja majd a szájába venni.

Veszítsd el

Rejtélyes módon elveszhet a lakásból az összes cumi. Ezt hiszti fogja követni, de itt is az elfelejtős módszer működhet.

Ültesd el

Ültessétek el a cumit egy virághagymával együtt. Ha szépen locsolgatjátok, a cumiból virág lesz.

Kösd a járókához

Kösd össze a kellemest a hasznossal, így ha a gyerek cumizni szeretne, egy helyben kell maradnia.

Kösd fel a fára

A cumi fa egy olyan növény, amit a kert végében is kialakíthatsz. Ha erre a fára az ember felköti a cumit, azt tündérek viszik el, és kisgyerekeknek adják oda.

Készíts tervet

Mégpedig három naposat. Ebben két napig tervezzétek a cumi elhagyását, majd a harmadikon lépjetek akcióba.

Cseréld ki

Mikor nem működik egy jó kis zsarolás? Megkapod ezt a játékot, ha leteszed a cumit…

Forrás: babyology.com.au

Ez is tetszeni fog