Quantcast
Kezdőlap Ti írtátok... 4+1 villám tipp mielőtt elszabadul a pokol, avagy mit csináljunk, ha a négy fal közé zárt az eső

4+1 villám tipp mielőtt elszabadul a pokol, avagy mit csináljunk, ha a négy fal közé zárt az eső

pottyos

Bár az idő lehűlése és az esős időszak nálunk csak enyhe ahhoz képest, hogy például Seattle-ben négy hónapig majdnem megállás nélkül képes esni, de a ránk hulló csapadék mennyisége és időbeli eloszlása is képes próbára tenni a szülői kreativitást és idegrendszert.

Itt van néhány nálunk, tesztelt és bevált ötlet, arra az esetre, ha az idő, vagy egyéb okok miatt tartósan a négy fal közé szorultok.

Október száradó leveleket csörget,
Rideg esők vernek gyökeret és törzset.
Fák odvába bújtak mókusok, madarak,
Orkán, s fagy versenyez: melyik ér hamarabb”
(Simon Emil: Hónapok)

A legeslegfontosabb szabály!
A gyerekkel való pepecselés egy bizonyos érettségi szint, és korosztály alatt, csak és kizárólag azt a célt szolgálja, hogy őt lefoglald, hogy teljen az idő, hogy ő közben jól érezze magát, hogy ne nyaggasson már állandóan. Tehát a végtermék olyan lesz, amilyen, a cél nem az esztétikai minőség, hanem az érzelmi érték. A kölyök is elvan, anya idegrendszere is megpihen.

1. A mindent megmentő köcsögölés

Ha a te gyereked, is szeret minden vicket-vackot magával hordani, és hosszan elnyújtott kínszenvedéssé sétává varázsolni egy röpke 5 perces utat, akkor nálatok is nagy számmal fordulnak elő mindenféle kincsek, az év minden szakából. Ha ezeket eddig amúgy is megőrizted  – mert gondolom neked is minden álmod, a tóparti kavics kupac őrizgetése szűk kis otthonotokban, –  akkor íme itt a remek alkalom, hogy valmivé varázsoljad. Nem is kell más hozzá, csak a kacat meg egy üveg. Töltsétek meg, vagy töltse meg ő maga, szórjon bele még valami színeset, babot, borsót csak nyugodtan rendezgesse. Ha végzett tégy bele egy mécsestartót, gyertyával és gyújtsd meg.

Ha nem volt elég kincs, akkor lehet gyertya fújó versenyt tartani. Edzi a száj izmokat és a kiejtést. Duplán jó, ráadásul a kölykök nagyon szeretik.
Csak győzzed gyufával! És soha ne hagyd égő tárgy mellett egyedül.

2. Építsünk erődöt!


A lehető legolcsóbb és leggyorsabban előállítható ötlet. Egy kuckó, egy sátortábor, egy barlang, egy odú, egy rejtekhely, egy kincses terem, egy olvasókuckó, egy babaszállás.
Úgy nevezed, ahogy akarod, és úgy oldod meg ahogy tudod.

Feszítheted keresztbe két szék között, lógathatod az emeletes ágyról lefelé, teríthetsz nagy pokrócokat az asztalra. Dobálj be takarót és párnákat, adj a kezükbe zseblámpát, vagy feszítsd ki a karácsonyi izzókat és már kész is a hangulatos kis kuckó.

Arra figyelj, hogy legyen odabent némi szellőzés, és ha lehet ne a bunda plédeket dobd az erőd tetejére. Ha bátor vagy bedobsz egy tál egészséges rágcsát, és kulacsban adod a frissítő vizet már nyertél is magadnak két éves kortól felfelé fél óra szabadságot.

Ha fiaid vannak és néha morogsz az építmény körül, esetleg meglebegteted a ponyvát, további tizenöt perc elmélyült szafarit szervezel, és ennyi idő alatt, még a lábadat is felteheted, hogy megidd a kávéd.

3. Festés


1) Végy egy rém ronda, vagy már „ennek úgyis mindegy” pólót. (Az sem baj, ha történetesen a tiéd – sőt)
2) Add a gyerekre


3) Terítsd le az asztalt
4) Vedd elő a festéket


5) Cserélgesd a vizet 4 percenként
6) Hagyd hogy koszoljon, molyoljon, fessen, alkosson, színezzen, nyomdázzon – inspirációnak nézd a képeket alant


7) Este vegyen nagy habfürdőt és add a kezébe a körömkefét
8) Ami nem ragadt össze, ázott szét, rakd el emlékbe – borítsd vele az emlékkönyvét.

4. Játék!
Néha kell valami új, valami egyszerű és mégis nagyszerű!

Például lehet papírrepülőt vagy puha kislabdát célba dobni. Iszonyatosan egyszerű elkészíteni a pályát, és ha ügyelsz rá, hogy semminek ne essen bántódása, remek kis versenyt lehet vele rendezni a lakásban.

Ha már meguntad a zsivalyt, akkor fogj két papírtányért, erősítsd rá őket egy-egy fakanálra és fújj fel egy lufit. Máris kész a szomszédok idegeit is kímélő házi passzolgató bajnokság.

Ha te is nagy mennyiségben rendelkezel a bolton kívül teljesen alkalmatlan ruha lógató eszközökkel, akkor ajánlom figyelmedbe a kegyenc pályát. Nem is kell más hozzá, mint egy padlótól mondjuk egy magasabb szekrényig feszített vastag madzag, a kegyenc felcsíptetve egy gatyavállfára és már indulhat is a menekülő móka. Felfelé küzdenek, lefelé rötyögnek. Mozgalmas, vicces, negyed óra tömény móka.

+1. Vess be mindent
Az alábbi ötleteket kommentár nélkül adom közre. Nem szorulnak magyarázatra.
Jó szórakozást Nektek!

Demeter Zsu

Ez is tetszeni fog