Quantcast
Kezdőlap EgészségFejlesztés, nevelés, pszichológia 5 szülői viselkedés, amin illene túllépni. Mondjuk most

5 szülői viselkedés, amin illene túllépni. Mondjuk most

pottyos

Úgy tűnik, az nem elég, hogy a szülők azok, akik továbbviszik az emberi fajt. Pedig arra számítanál, hogy hátbaveregetnek minden kisgyerekest, és azt mondják, „köszi, hogy nem hagysz kihalni minket”. Ehelyett napi szinten szólnak be mindenért, amit csinálsz. Ezek közül íme az öt legbosszantóbb.

Hol alszik az a gyerek?

Miért érdekel az bárkit, hogy a család egyes tagjai hol alszanak? Ameddig nem szigetelőszalaggal ragasztod a mennyezetre a gyereked a pihenőidőre, azt csinálsz, amit akarsz. Aludj vele egy szobában. Tedd külön emeletre. Mindegy, mit csinálsz, neked is aludnod kell – a kisimult arcú nagyokosok ne szóljanak bele.

Szülési tervek

Annyira elég már abból, hogy mindenkinek határozott véleménye van, neked gyógyszermentesen vagy épp milyen érzéstelenítővel kellene szülnöd. Egy nőnek nem saját magának kellene eldönteni, hogyan szüli meg a gyerekét? De igen. Jogod van megítélni a módot, amit választott? Nincs. Te vagy az egyetlen, aki tudja, mi lesz a jó neked. Nagy pacsi minden nőnek, aki belevágott a szülés iszonyú fájdalmába és ezzel megadta egy új emberkének a legjobb lehetőséget az életben.

Te szoptatsz? NEM?

„A szoptatás a legjobb a gyereknek.” Na, nem mondod? Ez olyan, mintha azt mondanád, hogy a bor finom. A tápszer attól még nem ősellenség. Sőt, ami azt illeti, gyerekek halnának éhen, ha nem lenne tápszer. Sokan vannak, akik egyszerűen nem tudnak szoptatni. Őket nem megvetéssel kell nézni, sokkal inkább úgy kellene hozzáállni: táplálod a gyereked? Eleget eszik? Király vagy!

Eltakart/nem eltakart szoptatás

Nem tetszik? Ne nézz oda. Ennyi.

Kb. minden más

Srácok, tényleg, nem lehetne egyszerűen csak leállni? Ha egy anya bemegy a gyorsétterembe, akkor már felelőtlen, ha nem veszi fel a férje nevét, akkor összezavarja a gyereket. Ugyanmár.

Ameddig egy szülő nem teszi ki komoly veszélynek a gyerekét, addig mindenki befoghatja. Minden családnak megvan a maga ritmusa, a szülők tudják a legjobban, hogy mi kell a gyereknek. Aki úgy tesz, mintha jobban tudná, annak egyszerűen nincs igaza.

Forrás: amessagewithabottle.com

Kapcsolódó cikk:

Kedves Szülők! Szép munkát végeztek! Most be is bizonyítjuk

Ez is tetszeni fog