Quantcast
Kezdőlap Ti írtátok... 5+1 ötlet, hogyan öltöztesd a piciket nyáron

5+1 ötlet, hogyan öltöztesd a piciket nyáron

pottyos

Hamarosan itt a nyár, ideje beszerezni a nyári ruhákat, főleg ha nincs nagyobb testvér, akitől örökölhetne a kicsikéd. Az üzletekben csupa cuki holmi kapható, néhány praktikus dologra azonban nem árt odafigyelned, ha 1-2 éves korú gyereknek válogatsz.

1. A fehér ruhákat tekintsd úgy, mintha eldobhatós ruhák lennének

Gyakorló anyukaként mondhatom, minden hófehér gyerekruha általában a viselése után pár perc múlva olyan foltot kaphat, ami soha az életben nem fog kijönni, még a legszuperebb folteltávolítóval sem. A legdurvább pacát hagyja például a csoki fagyi és puding, a szaftos husi, és minden nyári gyümölcs, simán és pép formában is, ja és persze a fű. Az étkezés közben viselt megkötős előkék sem jelentenek teljes megoldást, mert valahogy a fehér szín rejtélyes módon, valahogy minden elővigyázatosság ellenére, foltos lesz és kész. Egyszerűbb, ha az édes kis hófehér szettekre úgy tekintesz, mintha egy egyszer viselhető darabot vennél: azaz inkább ne is vásárolj ilyet. Válaszd a fehér helyett például a halványsárgát és az egyéb pasztell színeket, ezekre is kerül majd bőven folt, de annyira mégsem kényesek, mint a hófehér.

2. Cicanadrágból soha nem elég

A kis sort és a kis szoknya lenge nyári viselet, azonban az 1-2 éveseknek válassz inkább pamut leggingset, magyarul cicanadrágot, ami lehetőleg takarja a térdet. Rengeteg kisebb baleset történhet, amikor a picur a betonon futkározik vagy kismotorral száguld. Ha elesik, szinte mindig lehorzsolódik a bőr a térdén: a leggings viselése pedig nagyszerűen megvéd ezektől a fájdalmas horzsolásoktól, ráadásul szuper divatos szetteket állíthatsz össze a kicsinek. Fiúknál ennek alternatívája a halásznadrág lehet. Persze ez nem jelenti, hogy egész nyáron ne adj a babádra szoknyát vagy sortot, és az sem jó, ha görcsösen meg akarod védeni mindentől, de örökmozgó gyerkőc esetén jó, ha megfontolod ezt a tanácsot legalább a gyakran „elesős” időszakban.

3. Nyári kalap nélkül sehová se menjetek

A pici gyerekek képesek egy pillanat alatt napszúrást kapni. A kis nyári kalap egész nyáron kötelező viselet számukra. Rossz látni, hogy sokszor még a strandon is elfeledkeznek erről a fontos dologról az anyukák, pedig nem kellene. Az UV-sugárzás szerinti legveszélyesebb időszak, délelőtt 11 órától délután 3-ig tart. Az lenne a legjobb, ha ekkor nem is tartózkodnának egyáltalán kint a gyerekek, ez persze nehezen kivitelezhető. Talán úgy, hogy ez az időszak általában az ebéd és a csendes pihenő ideje. A kalapokra visszatérve már nyugodtan választhatsz fehéret is, nem lesz olyan könnyen foltos, mint más ruhadarab.

4. Egy kis kardigán 40 fokban is jól jön

Ha 40 fokos kánikula van, akkor is legyen nálad egy kis könnyű, nyári kardigán a babádnak, ami bármikor jól jöhet. Sosem felejtem el, amikor rekkenő hőségben mentem a kislányommal a kötelező orvosi vizsgálatra, mindenki izzadt mint a ló, senki nem gondolta volna, hogy szükség lehet melegebb holmira,majd várakozás közben, pillanatok alatt olyan vihar kerekedett, hogy legalább 15 fokot esett a hőmérséklet. A táskám alján elrejtett kis bébi kardigán szó szerint aranyat ért hazafelé jövet, még akkor is, ha csak az autóig kellett eljutni.

5. Elől nyitott szandál helyett, inkább lyukacsos

A nyitott bébi szandálok, ellenállhatatlan színben és fazonban léteznek, és sikerrel veszik le a lábukról a baba osztályon válogató anyukákat. Ezek a cipellők azonban nem kihasználhatóak az 1-2 éves, fáradhatatlanul izgő-mozgó korosztály számára. Szaladgálás és az elengedhetetlen kismotorozás közben a lábujj körmök is csúnyán sérülhetnek. A pici szellőző nyílással ellátott, természetes bőr szandálok szerintem a legjobbak az aktív, pici lábaknak.

5+1: A farmer anyag divatos, de nyáron felejtős

Kis famerruhát láttál, amit azonnal megvennél? A farmer anyagnak rengeteg előnyös tulajdonsága van: elnyűhetetlen és divatos, azonban kényelmetlen a nyári hónapokban és még meleg is. A farmer merevebb anyaga, nem tesz lehetővé olyan szabad mozgást, mint egy puha pamut. A forróságban mégis jobb, ha elfelejted, és a picit inkább vászon és pamut alapanyagú ruhákba bújtatod.

Pető Amy

Ez is tetszeni fog