Quantcast
Kezdőlap Ti írtátok... 7 dolog, amitől az idén tutira jobban érzem magam

7 dolog, amitől az idén tutira jobban érzem magam

Kovács Móni

Anyaságom negyedik évében járok. Az mondanám, hogy a nehezén túl vagyok, bár ezzel sokan vitatkozni fognak, de nekem a gyerekbetegségek, a lázas éjszakák, a hiperkötődés évei mutatkoznak a legnehezebbnek. Végre eljött az idő, amikor felkészültem arra, hogy kicsit eltávolodjak a fiamtól, és végre időt szakítsak a saját dolgaimra.

Egészségesen eszem

Soha nem volt kérdés számomra, hogy a lehető legegészségesebb életmódot szeretném folytatni. A home office megszűnésével azonban elvesztettem az eddig adott lehetőségemet az otthoni mozgásra. Elhatároztam magam: ha ezen a fronton nem tudok odafigyelni magamra, akkor arra koncentrálok, amit szabályozhatok. Ez pedig az étkezés.

Pici energiaráfordítással, nagy adag elhatározással és hatalmas kitartással már sikerült 2 kilótól megszabadulnom december eleje óta. Lehetne nagyobb is ez a szám, de én ennek is örülök, kezdetnek szerintem tökéletes!

Átdefiniálom a kikapcsolódást

Eddig, ha kikapcsolódásra gondoltam mindig valamilyen hosszú tevékenység lebegett a szemem előtt: megnézni egy filmet, elmenni futni vagy találkozni a barátnőkkel, olvasni egy jó könyvet. Nos, ezek a módszerek működtek a gyermekvállalás ELŐTT: Most azonban ideje átdefiniálni a szabadidő fogalmát, mert – bár nem szeretek belegondolni – de soha semmi nem lesz már olyan, mint régen.

Tehát szabadidőnek minősül reggel az az 5 perc, amíg a többiek még alszanak, és én teljesen egyedül leülök és belehörpintek a kávémba. Szabadidőnek veszem, ha leviszem a kutyát sétálni, mert tudok nézelődni, élvezni a napsugarakat anélkül, hogy a gyerekre kellene figyelnem, és mostantól a munkába utazás is kikapcsolódásnak számít reggelente. Ilyenkor a kedvenc zenéimet hallgatom, és az utastársaimat, vagy az elsuhanó tájat nézem, és próbálom élvezni, hogy épp nincs más dolgom.

Tanulok

Aki ismer, az tudja rólam, hogy állandóan tanulok. Nekem ez is kikapcsolódás, feltöltődés. Egy ideje már minden hétköznap a kötelező ebédszünetben németül tanulok. Ez napi fél óra, amit így is – úgyis „elfecsérelnék”.  Én inkább a hasznomra fordítom. Ugyanígy tanulok a hazafelé vezető úton is: ilyenkor a szakmai online kurzusokat hallgatom, vagy pedig szakmai cikkeket, magazinokat, blogokat olvasok.

Borzalmasan hangzik? Én egyszerűen IMÁDOM!

Ráadásul, ha folyamatosan képezem magam, és nyelvet is tanulok, a jövőben a karrieremet is előrébb mozdíthatom. SŐT! Az agyamat is karban tartom, így biztosan tovább leszek fitt fejben is.

Találkozom a barátnőimmel

No nem mintha olyan sokat maradtak volna. De azokkal, akik még nem csapják rám a telefont, vagy egyáltalán válaszolnak az üzeneteimre, újra felveszem a kapcsolatot, és elmegyek velük meginni egy kávét, vagy egy Cuba Librét – napszaknak és temperamentumnak megfelelően.

Sőt! Új barátokat is szerzek, ezen már el is kezdtem dolgozni!

Újra előveszem a bringámat

Ősz végén leeresztett, vagy kiszúrták a hátsó kereket. A férjemet már karácsony óta fűzöm, hogy vigye el megjavíttatni, és nem is hagyom ezt annyiban. Márciusban, ha az idő engedi, akkor napi 1 órát fogok tekerni. Az egészséges táplálkozással meg a reggeli edzésekkel kiegészítve egész biztos, hogy elérem végre a céljaimat.

Tavasztól hajnalban kelek és tornázok

A közelben több kondipark is van, egyet már kinéztem magamnak. Ha jól alakulnak a dolgok, akkor negyed hét helyett negyed hatkor kelek majd, és egy fél órás erősítő edzéssel indítom a napot. Nem feltétlenül naponta, de mondjuk heti három alkalom már szuper lenne. A fiam egyelőre minden koránkelős programomat megtorpedózza, de majd beszélek vele arról, hogy az ember életében milyen fontosak a tervek, és azok megvalósítása.

Kedvesebb és elnézőbb leszek önmagammal

Lesznek nehezebb napok, betegségek, szülinapok és családi látogatások. Nem csinálok ügyet abból, ha mégis megeszek egy szelet tortát. Ha egész hónapban odafigyelek arra, amit eszem, egy szelet (de még kettő sem!) teheti tönkre az addig elért eredményeimet. Ha egyik reggel nem bírok felkelni edzeni, semmi gond, másnap reggel ugyanúgy megvár a kondipark, de akár a harmadik reggelen is.

Remélem a listámat az év folyamán még bővíteni fogom, mert a régi életemből több dolog is nagyon hiányzik még, és azt hiszem ideje elkezdeni a pótlásokat.

Ez is tetszeni fog