Quantcast
Kezdőlap KedvencekMese 80 éve született meg minden idők leghíresebb kanárija, Csőrike

80 éve született meg minden idők leghíresebb kanárija, Csőrike

Pöttyöslabda

Októberben a Cartoon Network indulásának 30. évfordulóját ünnepelte a rajzfilmrajongó nagyközönség, novemberben pedig Csőrike 80. születésnapját. A WarnerMedia Global Brands and Experiences nagyszabású nemzetközi ünnepségre készül az ikonikus kanári felköszöntésére.

A Bolondos dallamok egyik legkedveltebb szereplője, Csőrike szemtelen, mégis bájos személyiségével lopta be magát a nézők szívébe. Csőrike sok sorozatban és filmben szerepelt már, ezek közül az egyik legismertebb a Szilveszter és Csőrike kalandjai, amelyben Nagyi, Szilveszter macska és a kismadár rejtélyeket oldanak meg. Csőrike ártatlan külseje mögött agyafúrt gondolkodás rejlik, a kanári mindig tudja, mikor érdemes bezárkóznia a kalitkába Szilveszter elől, és rendre megtalálja a módját a „ciculi” megleckéztetésének.

A születésnap alkalmából a Warner művészek sokszínű csoportját bízta meg 80 utcai festmény elkészítésével, amelyek Csőrike izgalmas történetét és lüktető személyiségét hivatottak tükrözni. A műalkotások elkészítéséhez a cég 16 művésszel működött együtt, mindegyikük más-más képet alkotott az apró rajzfilmsztárról. Az alkotásokon Csőrike jellegzetes sárga színe dominál, de a művészek stílusának különbözősége mindegyiket egyedivé varázsolja. A festőket úgy választották ki, hogy minél több ország, nemzetiség, nem és szexualitás képviselője jelen legyen.

A főképp tűzfalakra készült festményeket az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Németországban, Lengyelországban, Spanyolországban, Olaszországban, Mexikóban, Brazíliában, Ausztráliában és az Egyesült Arab Emírségekben lehet megcsodálni, az azokról készült képeket pedig a looneytunes.com/tweety80 honlapon.

A Warner Bros. Consumer Products emellett új termékeket, divatkollekciókat dob piacra a november 21-ei évfordulót megelőzően. A születésnapra készülő rajongókat a közösségi médiában a #Tweety80 hashtag fogja össze.

Ez is tetszeni fog