Quantcast
Kezdőlap Ti írtátok... 8+1 tuti tipp dacos gyerek ellen

8+1 tuti tipp dacos gyerek ellen

pottyos

Nem kell mindet komolyan venni!

Dunda dacos. Nagyjából születése óta. Mindig is hangos kiskölyök volt ám a hivatalos dackorszakba lépés még egy kicsit tovább fűszerezte a mindennapjainkat. Derült égből villámcsapásként ért, amikor egy keddi reggelen (a kis Karl Lagarfeld) divatmogullá érett 2,5 éves fiam nem azt AKARTA felvenni amit én később erőszakkal ráadtam. A probléma csak percekkel később derült ki amikor nagy hüppögések közepette kibökte hogy gond van a póló színével mert idézem “nem elég dizájnos”. Innen datálódik a kemény dackorszakunk amely ettől a bizonyos keddi naptól lavinaként árasztott el bennünket hosszú hosszú időkig. Stratégiát kellett kidolgozni,megosztom veletek a mi tuti tippjeinket, ha esetleg nálatok is előfordul,hogy 40 fokban (száraz időszakban) gumicsizmában KELL sétálni indulni, ha az étteremben paradicsomos penne helyett paradicsomos pennét hoznak ki(mert anya,apa,pincér,szakács nem tudnak a sorok közt olvasni miszerint nutellás palacsintát rendelt a gyermek),ha elolvad a hóember (igen!) ha elolvad a jégkocka, ha csokis kanállal szedik a vanília fagylaltot stb stb stb akkor görgess lejebb.

1. Alternatívát ajánlani (Reggeli öltözős hiszti. 2 opciót kínálok. Kék vagy zöld? Pókemberes vagy Verdás? Brokkoli vagy cukkini? Mivel kezdjük a rendrakást a duplóval vagy a kisautókkal? )

2. Hisztizni hagyni (Postán,hivatalban várakozás közbeni hiszti. Legtutibb hagyni hátha előre engednek…de viccen kívül ha nincs közönség nem vagyunk vevők az egyszemélyes cirkuszi előadásra hamarabb abbamarad a műsor mintha mi is rákezdünk a magyarázkodásra,nevelésre,kiabálásra,úgysem hallja)

3. Megelőzni (Előre tisztázzuk miket veszünk a boltban.Legyen nálunk valami játék ami leköti. Egy anya táskájában mindig ezer érdekes apróság lapul,ha más nem egy maroknyi kekszmorzsát összetudunk lapátolni,nem túl steril de addig is csönd van)

4. Figyelemelterelés. (Játszótéri hiszti.Ha nem adnak neki valamit oda többször elmondjuk,hogy játszunk valami mással próbáljuk elterelni a figyelmét. Ha Dunda nem szivesen osztozkodik szólunk neki,hogy próbáljon jószívű lenni és ugyan adja már át pár percre a játékot legalább kiprobalni. Ez néha bejön néha nem. Amúgy szive joga eldönteni hogy a saját dolgait kölcsönadja e vagy sem.)

5. Elhagyni a terepet (Veszekedés, verekedés más gyerekekkel. Azonnal elhagyjuk a helyszínt. Aki nem tud viselkedni az nem maradhat,erőszaknak helye nincs.Legalábbis nálunk ez a szabály)

6. Te is hisztizni kezdesz. (Egy reklámban láttam,ahogy egy kisgyerek a boltban lefekszik a földre és jelenetbe kezd amiért nem kap meg valamit. A leleményes mami szintén lehasal és ököllel veri a padlót. Nem próbáltam. Akinek van ilyen tapasztala és bevált írjon)

7. Fenyegetés, zsarolás, megalkuvás. (Ilyet jó anya nem csinál. Bár egyszer ha nem is a gyereket de a sorban előttem álló uriembert megfenyegettem,miszerint vagy most kiböki az elfelejtett pinkódját vagy rábízom a gyereket egy fél órára)

8. Munkát adni neki. (Nálunk nagyon bejön ha dolgozhat velem. Főzünk,mosunk,takarítunk.Ki-bepakol a mosogatógépbe,mosógépbe,át a szárítógépbe stb. Így nincs idő hisztizni)

+1. Ez a jollyJoker a mindent visz tuti aduász. Earth,Wind and Fire Boggie wonderland hangerőre kapcsolása és Tánc! Ettől nálunk kisimulnak az idegek. Nem egymással ordítozunk hanem a refrént ordítjuk.

Néha nem könnyű anyának lenni, de gondoljunk csak bele hogy ennek a picike alig 1 méteres kisfiúnak/kislánynak mi minden zajlik a buksijában.

Sokminden nem sikerül neki ügyetlennek,tehetetlennek érzi magát. A szeretet, türelem, humorérzék mindenen átsegít!

Ez is tetszeni fog