Quantcast
Kezdőlap EgészségFejlesztés, nevelés, pszichológia 9 dolog, amit bárcsak tudnál – lányt nevelni

9 dolog, amit bárcsak tudnál – lányt nevelni

pottyos

Amikor megtudod, hogy lányod születik, azt gondolod, minden el van rendezve. Te magad is lány vagy, nagyon jól kijöttök majd. Ugyanolyan ruhákat hordtok, ha nagyobb lesz, egy csésze tea mellett csacsogtok majd. Pedig azért számíthatsz néhány meglepetésre. Például, hogy igen, a lányok tényleg nagyon sokat beszélnek, és lesz olyan időszak a tiéd életében is, amikor a rózsaszín lesz az egyetlen alkalmas szín.

1. Olyan dolgokat fogsz neki vásárolni, amire nincs szüksége

Tollas fejpánt, pöttyös harisnya, csili-vili cipőcske: a lányodnak hamar nagyobb kollekciója lesz színes kiegészítőkből, mint neked. Valószínűleg megveszed neki mindazt, amit te gyerekként hordani szerettél volna, de kimaradtál belőle.

Sőt, ne lepődj meg, ha észreveszed, hogy te lelkesebb vagy ezekkel kapcoslatban, mint ő.

2. Lehet, hogy lányosabb, mint te

Hiába próbálod teljesen gender-semlegesen nevelni, ahol fiús játékai is vannak, lehet, hogy lesz egy hercegnő-korszaka, ahol Barbie-k és balettruhák határozzák meg a mindennapokat. Lehet, hogy már kicsi korától lesz nála a táska, és ékszert vesz fel induláskor, vagy kizárólag a magassarkúiddal játszik.

3. Amint járni és beszélni tud, kölcsön fogja kérni a magassarkúd, az ékszereid, a táskáid…

…ha már témánál vagyunk: eleinte persze nem lesz sajátja, ezért a tiédet kéri majd kölcsön. A szobájából a nappaliba teljes díszben vonul át, hiszen most teázni megy, a barátnőivel, csak ki ne essen a cipődből. És igen, ezt a legdrágább dolgaiddal is meg fogja csinálni.

4. Hamarabb érettek lesznek

Persze minden gyerek más, de általában elmondható, hogy a lányok sokkal gyorsabban érnek, mint a fiúk. Szóval, ha fiú után lesz lányod, meg fogsz lepődni: sokkal hamarabb kezd el mászni, tanul meg felülni, és olvasni is.

5. Hirtelen szexi lesz

Lehet, hogy a legváratlanabb helyzetben történik, és persze sokkal korábban, mint ebből bármi tudatosulhatna benne. Lehet, hogy épp az új fürdőruhájában pózol, vagy társaság előtt táncol, de egyszercsak kitolja a csípőjét, hátradobja a fejét, és te azt látod, hogy a lányod szexi mozdulatokat tesz.

Mivel ez egyáltalán nem lesz arányban a korával, mindenki nevet majd rajta, ami csak tovább bátorítja az ilyen pózokra. Te pedig már előre aggódsz a tini évek miatt.

6. Újraolvashatod kislány-korod kedvenc regényeit

Ma már nem lenne apropó, és nem is annyira vállalható a kedvenc lányregényeid olvasgatni, de a lányodnak adva és vele együtt olvasva megvan a tökéletes kifogás. Te pedig szépen csendben nagyon élvezed majd, és nosztalgiázol közben.

7. Lesz egy “csak a szoknyám veszem fel” korszak

3 éves kora körül elkezdenek majd határozott elképzelései lenni arról, hogy mit vesz fel. Ez valószínűleg nem lesz köszönőviszonyban az alábbi szempontokkal: mi tiszta, milyen idő van, miből mely testrésze látszik ki.

Mindkettőtöknek az a legjobb, ha hamar elengeded azt a kérdést, hogy a lányod csinos, összeillő ruhákban jelenjen meg az utcán. Ha szoknya, hát szoknya. Adj rá egy kis rövidnadrágot alulra: a lényeg, hogy kényelmesen és melegen tartsd.

8. Gyűjteni fog.. mindent

Hajgumi, radír, virágok, kagylók, bogarak: mindenből szeretne majd egy gyűjteményt. Ez már-már evolóciós hagyomány a gyűjtögető életmódból, nem tehet róla.

9. A frizurája hamar vitatémává érik majd

Belelóg a szemébe. Le kellene vágni. Szerinted összefogva jobban áll neki, ő kiengedve szereti. Igen, muszáj, hogy megmossa. Nem, nem mehet ki fésülködés nélkül az utcára. Jó, még egyszer begöndöríted neki.

Amikor pedig már éppen feladnád, hogy csinos lányos frizurát csinálj neki indulás előtt, akkor azonnal valami nőies fejdísz lesz a legnagyobb vágya.

Forrás: today.com

Ez is tetszeni fog