Quantcast
Kezdőlap Szórakozás A gólyák szárnyán – Oly messze és mégis oly közel

A gólyák szárnyán – Oly messze és mégis oly közel

pottyos

Hihetetlen, mennyire gyönyörű Csehország!

Legutóbb a Marokkói utunk első lépéseiről írtunk nektek a Pöttyöslabdán.  Ha kíváncsiak vagytok erre a cikkre, kattintsatok ide.
Azóta felfedeztük Bohémia ezer tavát, végtelen erdőit és gyönyörű városait. Még egyszer megtapasztaltuk a pillanatban élés szépségét és a pozitív gondolkodás erejét.

Nem akarunk mindenről beszámolni nektek, csak annyit, hogy nagyon jól éreztük magunkat. És ha többet szeretnétek a Csehországban töltött időnkről olvasni, itt megtehetitek: Baba határok nélkül – Élj a pillanatban.

Amikor másokkal beszélgetünk, a téma valahogy mindig az utazásra terelődik. Egy kérdés, amit sokszor hallunk, hogy nem zavar-e minket, hogy olyan messze vagyunk a családunktól.
Mi mindig mosolygunk és a gyönyörű pillantokra gondolunk, amiket a szüleinkkel, testvéreinkkel, nagyszüleinkkel és unokahúgainkkal töltöttünk. Nekünk az utazás nem jelenti azt, hogy nem vagyunk közel a családunkhoz. Tulajdonképpen az ellenkezője igaz.
 

Először is a közelségnek semmi köze nincsen a térhez. A szeretteinket a szívünkben hordozzuk, nem számít, hogy Afrikában vagyunk, Ausztráliában vagy a szomszédban. Mi rájöttünk, hogy mióta elkezdtünk utazni, még közelebb kerültünk a családunkhoz.
Kevesebbet látjuk egymást, de amikor találkozunk, az együtt töltött idő intenzívebb. Ahelyett, hogy elmennénk egymás mellett a mindennapokban, a találkozás inkább olyan, mint egy nyaralás, egy különleges ünnep.
Régebben Joshua sokszor unatkozott a családi bulikon. A kis hibákon bosszankodva nem vette észre a csodákat és a pozitív változásokat. Most sokkal kevesebbet látja a családját és a találkozásokat is sokkal jobban élvezi.

De nemcsak a távolság az, ami végül közelebb hoz minket a családunkhoz.Az utazás és más kultúrák megtapasztalása segít megérteni a saját kultúránkat, önmagunkat és a családunkat. A nézőpont váltása megmutatja nekünk a szépségeket, amiket eddig nem láthattunk. És talán a legfontosabb: Az utazás boldoggá tesz minket. Ha nem vagyunk boldogok önmagunkkal, hogyan tudnánk másokkal boldogok lenni?

Minderre még egyszer rájöttünk a Németországban töltött időnkben. Csehország után ide jöttünk, hogy megünnepeljük Joshua nagymamájának születésnapját. Csodálatos volt látni őt az összes gyerekével, unokájával és dédunokájával körülvéve. És Hugó is nagyon jól érezte magát, amikor az unokatestvéreivel játszott.

Most Joshua apukájánál vagyunk a Rajna-Ruhr vidéken és a kalandunk következő lépésére készülünk.  Hollandiába megyünk és onnan a tengerpart mentén Belgiumba és Franciaországba.  
Ha szeretnétek velünk tartani az utazásunkon,  látogassatok meg minket a weboldalunkon, Blueberry Beach-en vagy kövessetek minket Facebook-on és Instagram-on.

Gyönyörű napokat kívánunk nektek!
Ölelés,
Zoé és Joshua

Ez is tetszeni fog