Quantcast
Kezdőlap KedvencekTudatos gyerekkor A legtudatosabb Insta- anyukák

A legtudatosabb Insta- anyukák

Évi Hernaez

Szeretem az Instagramot, a Facebook után teljesen új volt nekem ez a platform. Máshogy működik, ám nagyon tetszik ez a fajta kommunikáció, a posztok, a képek, a gyűjtőcímkék. Mivel az életemnek abban a szakaszában járok, ahol minden a gyermekneveléssel kapcsolatos, érthető talán, hogy a kedvenc influencereim szintén édesanyák.

Amíg kommentben megírjátok nekem, hogy ti kiket követtek, addig megmutatom nektek az én TOP 5+1 listámat.

Okos Tímea

Timire véletlenül találtam az Instán nézelődve fél évvel ezelőtt. Éppen egy olyan posztját láttam meg, amiben arról ír, hogy néhány hónapos kisfiukkal Mexikóban nyaraltak, hátizsákkal! Egyből felkeltette az érdeklődésem, lenyűgözött az a lazaság, amivel a tündéri Poldi születése után is járják a világot. Elkezdtem követni a feedjét, és nálam ő az abszolút kedvenc tudatos anyuka. Kisfia nevelésében ugyanolyan elveket követ, mint én, az egészséges életmód elkötelezett híve, és családilag sportolnak: mire ez a írás megjelenik, valószínűleg túl is lesznek az első félmaratonon, amit babakocsival futnak le! Blogjába nagyon érdekes cikkeket ír: a helyes táplálkozásról beszél, különleges recepteket oszt meg, és tippeket ad a kisbabás utazáshoz. Ő is azt a nézetet képviseli, hogy szülőként helyes példát mutatva tudjuk igazán jól nevelni a gyermekeinket, és talán nem haragszik meg, ha elárulom, a BLW-vel (Baby Led Weaning- falatkás hozzátáplálási mód) kapcsolatban egy fantasztikus és hiánypótló projekten dolgozik gőzerővel a gyermeknevelés, háztartásvezetés és edzés mellett.

Bitay Andi

Andi a blogjában ezt írja magáról:

Amikor 2015-ben megszületett a fiam, Dávid, örömmel vetettem bele magam az anyaságba, beleértve a folyamatos gyerekholmi vásárlást is. Aztán egyszercsak besokalltam. Úgy éreztem, megfulladok a rengeteg felesleges tárgy között, nem motivál a vásárlás és szeretném megtalálni az életem lényeges elemeit. A gyerekek részben olyanok, mint a fehér vászon. Milyen példát szeretnék mutatni? Milyen értékrendet szeretnék átadni neki? Milyen környezetben fogom felnevelni? Ezek a kérdések jártak a fejemben, amikor megértettem az örökérvényű igazság lényegét, miszerint a kevesebb tényleg több.

Kell ennél több egy modern, tudatos anyukának? Pontosan ugyanígy gondolom, és ebben a profilban olyan tippeket kapok, amik egyre közelebb visznek a minimalista, egyszerűbb életmód kialakításához és a környezettudatossághoz.

Rimóczi Zsófi

Zsófi feedjéből árad a nyugalom és a kiegyensúlyozottság. Bár az életvitele nagyon távol áll tőlem, mégis szeretem látni, hogy vannak olyan elkötelezett és elképesztően következetes emberek, mint ő és a férje, Laci. Vegetáriánusok, a természetességet, a természetet hirdetik minden egyes posztjukban. Tündéri pici lányuk, Luna otthon, háborítatlanul született, nevelésében Zsófi az ösztöneire hagyatkozik, és ezt büszkén mutatja meg a több, mint ötvenezres követőtáborának. Remélem, minél több anyukához eljut, mert igazi követendő példa.

Cserháti- Herold Janka

Jankát minden nőnek- anyának és nem anyának egyaránt- receptre írnám fel. Ebben a cikkben leírtam, mennyire gyökeresen változtatta meg a testemhez való viszonyomat az ő munkássága. Hormonrendszerünk helyes működésének fontosságáról mindenkinek tudnia kellene, lányos anyukáknak kötelezővé tenném a posztjait. Ő nem a klasszikus értelemben vett Insta-anyuka, a magánéletéről nem sokat mesél, de ha a tudatosság szóra gondolok, nekem ő az egyik leghitelebb képviselője. Igazi sugárzó, magabiztos nő, aki nagyon fontos témának szenteli a életét. Családanya, feleség, kemény üzletasszony. Igazi követnivaló anyuka!

+1 Szentjobbi Kriszta

Kriszta picit kakukktojás a tudatosság témakörében: Waldorf óvónőként nyilván jó adag következetesség van a gyermeknevelésében, de ő általában nem hirdet semmilyen konkrét dolgot a feedjében, bár hatalmas követőtáborral rendelkező influencerként felemeli a hangját a környezettudatosság mellett. Egyszerűen csak csodálatosan szép fotókat készít öt gyönyörű gyermekéről. Harmonikus, meleg otthonukba jó érzés belesni, a kiegyensúlyozott nagycsalád fogalma nekem az ő nevével egyenlő. Egy vele készült Youtube-interjúban elmondja, hogy neki az Instagram egyfajta családi fényképalbum, és ez a egyszerű hétköznapiság teszi igazán hitelessé. Mindegyik gyermeke neve zs-vel kezdődik, egyszerűen imádom!

Nektek ki a kedvenc tudatos anyuka influenceretek?

Ez is tetszeni fog