Quantcast
Kezdőlap Ti írtátok... Amit senki nem mondott el az anyaságról

Amit senki nem mondott el az anyaságról

pottyos

Az első szülői sokk akkor éri az embert, amikor szembesül vele: a kórházból haza lehet vinni a babát. És a java még csak ezután következik…Néhány olvasó megosztotta velünk, hogyan birkóztak meg ezzel az egész anyaság dologgal.

 

 

Az első szülői sokk akkor éri az embert, amikor szembesül vele: a kórházból haza lehet vinni a babát. És a java még csak ezután következik…Néhány olvasó megosztotta velünk, hogyan birkóztak meg ezzel az egész anyaság dologgal.

nagymama

„Miután a kisfiam megszületett, a legjobban az lepett meg, mennyire szükségem volt az anyukámra. Soha nem gondoltam volna, hogy ennyire igényelni fogom a törődését. A párom legjobb szándéka ellenére sem tudott úgy gondoskodni rólam, mint az édesanyám. Minden nap főzött rám, és leste minden kívánságomat. Végül, képes voltam az összes energiámat és figyelmemet az anyaságra fordítani.”

Jordana

„Hihetetlen, hogy a piszok fogalma mennyire relatívvá vált. Mielőtt anyává váltam volna, egy kilincs megfogása után is kézfertőtlenítőt használtam, most már viszont szemrebbenés nélkül elviselem, ha kakis, vagy pisis lesz a kezem és a ruhám.”

Yuzhi

 „Senki nem mondta, hogy legjobb szándékom ellenére is lehetséges nem termelni elég anyatejet és, hogy a tápszer használatától még nem leszek rossz anya. Senki sem mondta, hogy ez gyakran előfordul az anyákkal, de az, hogy cumisüvegből etetem, még nem megy a közöttünk lévő kötelék rovására.”

Heather

„Soha senki nem mondta, hogy amikor a leginkább le kell ásnom magamban, hogy kiálljak a lányomért, miközben a legnagyobb biztonság forrása leszek a számára, akkor ezt képes leszek megtenni. Minden szülőnek tudnia kell, hogy SEMMI sincs, amit ne tudnánk megtenni értük.”

Anissa

„Amit soha senki nem mondott, hogy mennyit mindent tanulhatok magamról, a saját gyerekeimtől. Rájöttem, hogy anyának lenni nem azt jelenti, fel kell adnom a személyiségemet, ahogyan azt sokan állították, hanem, hogy az én boldogságom őket is boldoggá teszi.”

Carol

szuletes

„Fogalmam sem volt róla, hogy a szülés a régi énem halálát jelenti. A szülés nem könnyű. Fájdalmas és kaotikus és valahol a közepén elvesztem benne. Egy évbe telt, mire újra magamra találtam. Soha nem gondoltam, hogy ennyire szerethetek valakit, miközben ekkora krízisben vagyok magammal. A nagymamám azt mondta.” Először az anyáról kell gondoskodni.” És ezt tettem, miközben gondoskodtam a gyermekemről is. Mire elérkezett az első születésnapja, már tudtam mit jelent anyának lenni.”

Liz

„Mi lepett meg leginkább a szülővé válással kapcsolatban? Hogy a férjemmel közelebb kerülünk egymáshoz. Tudom, triviálisan hangzik, de mindenki azt mondta, készüljek fel rá, nem lesz időnk egymásra és a kapcsolatunkra a baba születése után. Aggódtam, hogy az alváshiány, a stressz kihívást jelent majd a kapcsolatunknak, és ugyan bizonyos szempontból ez igaz is, mégis úgy érzem a közös gyereknevelés jobb csapattá kovácsolt minket. Megosztjuk a feladatokat, együtt oldjuk meg a problémákat, örülünk egymás sikereinek és beszélgetünk arról a hihetetlen szeretetről, amit a fiúnk iránt érzünk. Közelebb vagyunk egymáshoz, mint valaha.”

Kellie

„A szülővé válással kapcsolatban az lepett meg a legjobban, hogy mennyire magabiztos lettem. Mint egy állhatatos macska, aki a nyakánál fogva viszi a kölykét biztonságos helyre, úgy tudtam én is, mit kell tennem, minden gyerekemnél. Soha nem volt szükségem könyvekre és soha nem kérdőjeleztem meg a saját, ösztönös döntéseimet. A gyermekeim mindig boldogak voltak, és így én is.”

Carol

„Az első gyermekem kisfiú, a második egy kislány. Mielőtt kétgyermekes anyuka lettem volna, senki sem mondta, hogy milyen különbözően is kell nevelni egy fiút és egy lányt. Azt is elfelejtették elmondani, hogy a lányok is legalább olyan messzire tudják spriccelni a pisit pelenkázás közben, mint a fiúk.”

Katie

 

Forrás: prenting.com

Fordítás: Horváth Orsolya

Ez is tetszeni fog