Quantcast

Apu tippjei a gyerekneveléshez

pottyos

Ha az apukának kicsi lánya van, az egy gyönyörű kapcsolat. Eleinte viszont zavarba ejtheti apukát.

Apuka és a kislánya különleges páros. A lányok felnéznek az apukájukra, és sokáig ő az első számú férfi az életükben. Ezért aztán különösen fontos egy jó kapcsolat kialakítása. Anyukák, mutassátok meg ezt a cikket párotoknak!

Csecsemő

Lehet, hogy nem te hordod a szíved alatt a babát 9 hónapig, de hogy a fogantatásától a szívedben hordod, az biztos. Talán megijedtél, amikor megtudtad, hogy lány lesz, nem fiú – a fiúkkal mégis jobban jössz ki. De ne félj – egy újszülött lánynak semmi másra nincs szüksége, mint hogy hallja a hangod.

Tippek

1. Ha a lányod sírni kezd, beszélj hozzá. A kellemes, mély hangodtól azonnal megnyugszik majd.
2. Ha te pelenkázod, bohóckodj neki. Énekelj, vagy beszélj hozzá viccesen, és hamar megtanulja majd, hogy apuval a pelenkázás is jó móka.
3. Sokszor vedd fel, és ringasd. Megtanulja a ritmusod, és kötődik majd hozzá.
4. Ha elkezd gügyögni, gügyögj neki vissza. Máris kialakult egy kapcsolat és egy nyelvet beszéltek.

Kisgyerek

A kislányok 1-10 év között gyakorlatilag szerelmesek az apjukba. Majd meglátod, hogy a lányod egyszerűen szeret ott lenni, ahol te vagy, produkálja magát neked, lesi minden szavad. Igényli a figyelmed, ezért sűrűn add meg neki.

Tippek

1. A kislányok nagyon szeretik, ha az apjuk dicséri őket. Ezért dicsérd sűrűn, és ilyenkor legyél pontos. Ha általánosságokat beszélsz, az egész dicsérés veszít a jelentőségéből. Emelj ki apróságokat, részleteket.
2. A kislánynak nagyon jó önbizalom-építés az apukája figyelme. Figyelj oda, amikor arról mesél, ami érdekli: így később vissza tudsz kérdezni. Ha magadtól kérdezel majd rá valami olyanra, ami fontos neki, akkor tudni fogja: ő érdekes a számodra.
3. Kapcsolódj be az iskolai életébe. A suli fontos neki, ezért vonódj be, amennyire tudsz. Csináljátok meg együtt a kreatív házi feladatot, vagy segíts neki, ha elakad valamiben.
4. Ismerd meg a barátnőit. Ha társaságkedvelő, mondd neki, hogy hívja át a barátnőit ottalvós bulira, ha magányosabb típus, meséljen neked a legjobb barátnőjéről.

A jó apa-lány viszony nem csak apukának, de a kislánynak is jó. Olyan megerősítést tud kapni, amit senki mástól, és szüksége van rá.

Forrás: parenting.com

Ez is tetszeni fog