Quantcast

Apu tippjei a gyerekneveléshez

pottyos

Ha az apukának kicsi lánya van, az egy gyönyörű kapcsolat. Eleinte viszont zavarba ejtheti apukát.

Ha az apukának kicsi lánya van, az egy gyönyörű kapcsolat. Eleinte viszont zavarba ejtheti apukát.

Apuka és a kislánya különleges páros. A lányok felnéznek az apukájukra, és sokáig ő az első számú férfi az életükben. Ezért aztán különösen fontos egy jó kapcsolat kialakítása. Anyukák, mutassátok meg ezt a cikket párotoknak!

apa 01

Csecsemő

Lehet, hogy nem te hordod a szíved alatt a babát 9 hónapig, de hogy a fogantatásától a szívedben hordod, az biztos. Talán megijedtél, amikor megtudtad, hogy lány lesz, nem fiú – a fiúkkal mégis jobban jössz ki. De ne félj – egy újszülött lánynak semmi másra nincs szüksége, mint hogy hallja a hangod.

Tippek

1. Ha a lányod sírni kezd, beszélj hozzá. A kellemes, mély hangodtól azonnal megnyugszik majd.
2. Ha te pelenkázod, bohóckodj neki. Énekelj, vagy beszélj hozzá viccesen, és hamar megtanulja majd, hogy apuval a pelenkázás is jó móka.
3. Sokszor vedd fel, és ringasd. Megtanulja a ritmusod, és kötődik majd hozzá.
4. Ha elkezd gügyögni, gügyögj neki vissza. Máris kialakult egy kapcsolat és egy nyelvet beszéltek.

Kisgyerek

A kislányok 1-10 év között gyakorlatilag szerelmesek az apjukba. Majd meglátod, hogy a lányod egyszerűen szeret ott lenni, ahol te vagy, produkálja magát neked, lesi minden szavad. Igényli a figyelmed, ezért sűrűn add meg neki.

Tippek

1. A kislányok nagyon szeretik, ha az apjuk dicséri őket. Ezért dicsérd sűrűn, és ilyenkor legyél pontos. Ha általánosságokat beszélsz, az egész dicsérés veszít a jelentőségéből. Emelj ki apróságokat, részleteket.
2. A kislánynak nagyon jó önbizalom-építés az apukája figyelme. Figyelj oda, amikor arról mesél, ami érdekli: így később vissza tudsz kérdezni. Ha magadtól kérdezel majd rá valami olyanra, ami fontos neki, akkor tudni fogja: ő érdekes a számodra.
3. Kapcsolódj be az iskolai életébe. A suli fontos neki, ezért vonódj be, amennyire tudsz. Csináljátok meg együtt a kreatív házi feladatot, vagy segíts neki, ha elakad valamiben.
4. Ismerd meg a barátnőit. Ha társaságkedvelő, mondd neki, hogy hívja át a barátnőit ottalvós bulira, ha magányosabb típus, meséljen neked a legjobb barátnőjéről.

A jó apa-lány viszony nem csak apukának, de a kislánynak is jó. Olyan megerősítést tud kapni, amit senki mástól, és szüksége van rá.

Forrás: parenting.com

Ez is tetszeni fog