Quantcast
Kezdőlap EgészségFejlesztés, nevelés, pszichológia Az erős akaratú gyerek áldás, nem átok

Az erős akaratú gyerek áldás, nem átok

pottyos

Talán te is csöppnyi irigységgel nézed a szófogadó és nyugodt gyerekeket a játszótéren: milyen jó lehet az anyukának. Eközben a tiéd szófogadatlan, erős akaratú, már most nagyon komoly elképzelése van mindenről, neked pedig minden csatát meg kell vele vívni.

Állandóan üvölt, ha nem kapja meg, amit szeretne, te pedig csak azon gondolkodsz, hogyan taníthatnál neki mégis valamit. Mert úgy tűnik, hogy nem figyel rád, csak a saját feje után megy, neked pedig iszonyú nehéz dolgod van.

De ez azt jelenti, hogy a gyereked nagy dolgokat érhet majd el az életben.

Ez a folyamatosan ellenkező korszak nem fog örökké tartani, és a gyereked azért született ilyen erős akarattal, hogy felnőtt korában is nagy dolgokra legyen képes. Ez legyen a fejedben, amikor már nagyon türelmetlen vagy a vitáktól.

Persze, az erős akaratú gyereknek is szüksége van a nevelésedre. Ehhez viszont extra adag türelem kell tőled. Erős irányítóra van szükségük (ez leszel te), aki határozottan, de kedvesen hívja fel rá a  figyelmüket, hogy még sokat kell tanuljanak, és az első ötletük nem biztos, hogy a legjobb ötlet. Olyan szülőre van szükségük, aki megtanítja nekik, hogy ezt az erős akaratot hogyan alakítsák át hasznos és előrevivő energiává.

Sokszor olyan lesz, mintha a falnak beszélnél. Mintha nem előre, hanem hátrafelé haladnál. Néha legszívesebben ordítanál. De lesznek olyan pontok, amikor viszont elámulsz, amikor úgy érzed, te tanulsz tőle. Amikor csak csodálkozva nézed azt az erőt, amit az eltökéltsége ad neki.

Ezekre gondolj, amikor már úgy érzed, hogy nem bírod tovább és elfogyott a türlemed. Gondolj mindig arra, hogy az erős akaratú gyerek áldás, nem átok.

Forrás: huffingtonpost.com

Ez is tetszeni fog