Quantcast
Kezdőlap EgészségFejlesztés, nevelés, pszichológia Egy anya bocsánatkérése a barátaitól és a családjától

Egy anya bocsánatkérése a barátaitól és a családjától

pottyos

“Bocsánatot kérek.

Bocsánatot kérek attól a férfitól, akibe gondtalan napjaimon beleszerettem, a két gyerekemtől, akik minden napot szebbé tesznek, a családomtól, akik mindenben támogatnak, és a barátaimtól, akiket túl régóta elhanyagoltam.

Bocsánat a kiabálásért.

Bocsánat a csapkodásért.

Bocsánat, amiért morcos voltam.

Bocsánat, amiért nem vagyok túl szórakoztató mostanában.

Bocsánat, ha néha elsírom magam.

Bocsánat, hogy most nem a vidámabb oldalát látom a dolgoknak.

Bocsánat, amiért alig nevetek.

Néha, amikor az ezredik pelenkát cserélem egy nap, amikor nem alszik éjjel a gyerek, amikor elfelejtettem elmenni az orvoshoz, amikor nem tudom rávenni a gyereket, hogy hagyja abba a sírást, amikor fáj a fejem, mégis ezredjére is válaszolok a “miért?” kérdésre – néha ilyenkor nehéz csak nevetni ezen.

Persze nem akarok kifogásokat találni. De úgy érzem, még mindig tanulgatom, mi az az anyaság, és még mindig elrontom, újra és újra.

Nem akarok kifogásokat keresni. De a bocsánatkérésem mellett szeretném ha tudnátok, hogy nem gondoltam, hogy ez a fáradt, feledékeny, koncentrálni nem tudó, türelmetlen nő lesz belőlem.

Bárcsak még mindig az a nő lennék, aki megnevettet titeket. Bárcsak még mindig az a nő lennék, aki nem gondol a következményekre: első a szórakozás. Bárcsak még mindig az a nő lennék, akivel gondtalanul nevettél, mert semmi más nem számított, csak az aktuális buta vicc. Bárcsak még mindig az a nő lennék, aki magabiztos, hisz magában, mert biztos benne, hogy összejönnek neki a dolgok. Bárcsak még mindig az a nő lennék, akiben megvan az energia, a türelem és a kreativitás, hogy az életet szórakoztatóbbá tegye.

Talán, egy nap, majd újra ő leszek.

De ő most elveszett. Elveszett abban az anyában, aki fáradt és aggódik. Elveszett abban az anyában, aki néha csak pihenni szeretne egy kicsit. Elveszett abban az anyában, aki néha elront dolgokat.

Kérlek, viseljetek el. Mosolyogjatok rám, próbáljatok megnevettetni. Nem tudom, megérdemlem-e, csak még tartsatok ki velem egy kicsit.

Az a másik nő egy nap majd újra én leszek.”

Forrás: scarymommy.com

Ez is tetszeni fog