Quantcast
Kezdőlap KedvencekVicces gyerekkel Egy anyuka rövid képregényen illuszrálta az anyaság nehézségeit és nagyon vicces

Egy anyuka rövid képregényen illuszrálta az anyaság nehézségeit és nagyon vicces

Pöttyöslabda

Az anyaság sokszor csodás és felemelő, de megvannak a saját nehézségei. Egy illusztrátor anyuka ezeket jelenítette meg vicces rajzain, amikkel biztos te is nagyon könnyen fogsz tudni azonosulni.

Paula Kuka illusztrátor akkor kezdte rajzolni a kis képregényeit, amikor a második gyermekével volt otthon. Tudta, hogy hagyományos baba-naplót nem fog tudni vezetni, de szerette volna, ha ezek a különleges napok valahogy megőrződnek. Elkezdte a rajzokat megosztani Instagramon, és egyre több követője lett. Észrevette, hogy azok a rajzok, amik az ő érzelmi tapasztalásairól szólnak anyaként, több kedvelést kapnak, többen tudnak kapcsolódni hozzá, így ebbe az irányba ment el.

Azért is örült, mert úgy érezte, kedvelői számára jót tesz az, hogy érzéseiket ők is igazolva, legitimálva látják. Ez egy másik oldala az anyaságnak, mint amiről a legtöbb esetben beszélni szoktak: vagy a csodálatos áldásosságról van szó, vagy egy negatív szorongó végletről, miközben sokan vannak a kettő közötti, nagyobb sávban: ahol frusztráció, unalom, magányosság keveredik az elképesztő nevetésekkel és különlegesen szeretetteli pillanatokkal.

Néhány rajzát most megosztjuk itt is, azoknak pedig, akik nem beszélnek angolul, a képek alatt le is fordítottuk.

Amilyennek látszik / Amilyennek érződik

A testemben hordoztalak / 9 hónapig egyazon vérkeringés járt minket át / 18 hónapig a testemből tápláltalak / Nem. Nem adok a sütimből.

Dolgok, amelyek meg tudok csinálni gyerekkel a csípőmön / Vacsorát főzök 4 embernek, vagyis 4 félét főzök / Teljes smink / Bármit megtalálok / Bármit kinyitok / Megjavítom a kereket a gyerek játékautóján / Kereket cserélek (sokkal egyszerűbb, mint az előbbi feladat) / “Le kell tennem, sír a gyerek” – lerendezek egy telefont / Növényt metszek / Kiveszem a gyerekjátékot a dobozából

Hálásnak kellene lenned. Azt jelenti, bíznak benned / Hálás vagyok, végtelenül tompa, és nagyon fáradt, de néha kifejezetten jól szórakozom, és borzasztóan frusztrált vagyok, de összességében nagyon elégedett vagyok, csak egy kicsit szorongok, dagad a mellem a büszkeségtől, meg vagyok babonázva, félek, izgatott vagyok, néha telve érthetetlen dühvel, és említettem már, milyen fáradt vagyok?

Amilyennek látszik / Amilyennek érződik

Amit csináltam / Amit láttál

Amilyennek látszik / Amilyennek érződik

Sokkal könnyebb lesz, ha már értem, mit mondasz, tudni fogom, mit szeretnél. / Nem. Nem. Nem. Neeeem. Nem kérek. Nem kell a víz. Nem. Nem. Neeem. Nem szendvics. Nem alszom. Neeem.

Néha elképzelem / Hogy kocsiba ülök, kimegyek a reptére és felszállok egy gépre / És elrepülök egy trópusi szigetre, leülök / És képeket nézegetek a gyerekeimről.

 

Forrás: mymodernmet.com

Ez is tetszeni fog