Quantcast
Kezdőlap EgészségFejlesztés, nevelés, pszichológia Ezért a hétvége a legnehezebb időszak a szingli anyukának

Ezért a hétvége a legnehezebb időszak a szingli anyukának

pottyos

Szingli anyukának lenni néha nehéz. Hiába van már egy rutinod, hogy mit hogyan csinálsz, a hétvége újra és újra kihívások elé állít.

Persze, amikor gyereket vállalsz, nem az a terved, hogy szingli anyaként fogod nevelni. De aztán belejössz, belejöttök, kialakul egy rutin és boldogok lesztek.

A gyereknek van egy szerető anyja, egy szerető apja és jobb esetben ki tudtok dolgozni egy működő rendszert a hét minden napjára, mikor kinél van a gyerek. De a hétvégék.. nos, azok nehezek.

1. Az a család ideje, ezért nem akarod zargatni a barátokat

Hét közben szívesen felhívod valamelyik barátod, hogy fussatok össze és a gyerekek tudnak együtt játszani, te pedig válthatsz vele két felnőtt szót. A hétvége viszont a családé, ilyenkor nem szívesen telefonálsz. Tehát mit jelent a péntek este? Előtted áll 48 óra játék, és kizárólag gyereknyelven történő beszélgetés.

2. Nincs program

Hétközben annyi minden van. Helyek, ahova mehetsz, hogy miközben a gyerek másokkal játszik, tehát válts néhány szót a szülőkkel. Ezek hétvégén nincsenek, tehát továbbra is: marad a játék és a gyereknyelv.

3. Akárhova mész, családokat látsz, akik élvezik az együtt töltött hétvégi időt

A parkban, a múzeumban, a strandon.. bárhova mész, családokat látsz együtt, és sóvárogva nézed. Van még egy szülő, aki segít vigyázni, van még egy szülő, aki felveheti a gyereket, ha már elfáradt, egymásba karoló párok nézik a gyerekeket, amint játszanak..

4. Nincs kifogás, neked minden reggel fel kell kelni

Nincs melletted még egy szülő, akivel megegyezhetsz, hogy egyik reggel ő kel korán a reggelihez, te pedig kicsit tovább élvezheted az ágyad. Nincs, aki helyetted megcsinálhatná a dolgokat, minden a te feladatod.

5. Az esték különösen magányosak

A gyerek végre lefeküdt, te pedig lehuppansz a kanapéra, és.. magányosnak érzed magad. Hét közben ez nem probléma, akkor elfoglalt vagy, este még be tudod fejezni a munkát, vagy örülsz, ha te is lefekszel egy kicsit korábban. De hétvégén? Megáll az idő, miután a gyerek elment aludni. Meg se mered nézni a közösségi médiát, ahol ismerős párok fotóiba futnál, amint valahol épp együtt vannak este, vagy épp otthon örülnek egy pihenős szombat estének.

6. Szomorú vagy a gyerek nélkül

És ha az apjánál tölti a hétvégét? Hiába tiéd akkor a két nap, és bármit csinálhatsz: ilyen soká távol lenni a gyerektől szomorúsággal tölt el. Magányos vagy nélküle és aggódsz érte. Igyekszel programot csinálni, de közben észreveszed magad, hogy mindig számolod vissza az időt, amikor újra nálad lesz a gyerek.

7. Úgy érzed, versenyzel a figyelméért

Ez folyamatosan így van, de hétvégén pláne. Úgy érzed, kétszer olyan jól kell teljesítened, és igyekszel valahogy mind az anya, mind az apa szerepét magadra vállalnod. Aztán azt érzed, hogy hiába próbálkozol, nem megy.

Forrás: netmums.com

Ez is tetszeni fog