Quantcast
Kezdőlap KedvencekSport Gyermekjóga

Gyermekjóga

pottyos

Jógás körökben Csíki Mariannt a legjobb gyermekjóga oktatóként tartják számon, óvónőként dolgozik, a fennmaradó időben pedig mozgásfejlesztő órákat, gyermekjógát, illetve hétvégenként gyerekjóga oktatói képzéseket tart. Tőle tudunk meg sokmindent a gyermekjógáról..

Jógás körökben Csíki Mariannt a legjobb gyermekjóga oktatóként tartják számon, óvónőként dolgozik, a fennmaradó időben pedig mozgásfejlesztő órákat, gyermekjógát, illetve hétvégenként gyerekjóga oktatói képzéseket tart.

 

 

A gyermekjóga mit fejleszt a gyerekekben?

A gyermekjóga testi, és szellemi szinten is hat a gyermekre, abban különbözik mondjuk egy judo-tól vagy balettól, hogy figyelembe veszi a gyermek érzelmi adottságait, segít onnan elindulni, ahol éppen a gyerek van. Aki szorongó, annak  szorongás pillanatától, aki feszült, annak a feszültség pillanatától befelé is segít. Ez az egyik érdekes dolog, hogy figyelembe veszi a lelki  sajátosságokat. A másik nagyon fontos oldala pedig a mozgásfejlesztés, így nagy mértékben kielégíti a gyerekek fejlődését.

 

gyerekjoga1 gyerekjoga2

Hány éves kortól ajánlott?

Sok ága van, már terhesen lehet jógázni, ott vannak a baba jógák, kisbabás, nagybabás jóga, igazából 3 éves kortól van a gyermekjóga, egészen hat éves korig óvodás jóga, hét éves kortól pedig iskolás jóga.

 

gyerekjoga4
.

A jógának melyik formájára épül a gyermekjóga?

A gyerekjóga a vinyasa flow-t és a hathát jógát ötvözi, mert ha csak a hatha lenne, az elég unalmas lenne számukra. Egyik ásana olvad bele a másik ásanaba (pózba).

gyerekjoga5

 

Hogy épül fel egy gyermekjóga óra?

Az egész jógaóra egy nagy mese. Mivel most télapó időszaka van, ezért az óra elején egy télapó témájú mese van, és már a mese kezdeténél kezdjük a bemelegítést. A gyerekeket a gyerekek nyelvén kell megfogni, ezért nyílván nem szanszkrit elevezésű pózok vannak, hanem bármilyen fantázianevük lehet, például: transformer, nyújtózkodó hello kitty , angry birds stb. Minden módon igazodunk a mai gyerek életmódjához. A gyereket nyílván nem a jóga érdekli, ő csak hallgat egy jó mesét és közben jól érzi magát, 45 percen keresztül mozog és ez a lényeg 🙂

 

www.jogamoka.hu

 

 

 

 

 

2014. december 2.

Ez is tetszeni fog