Quantcast
Kezdőlap Ti írtátok... Hasznos tippek a szobatisztasághoz

Hasznos tippek a szobatisztasághoz

pottyos

A kisgyerekeknek néha szükségük van egy kis motivációra, hogy végleg elváljanak a pelustól, ezért összegyűjtöttünk néhány kreatív ötletet, amik tényleg működnek.

A kisgyerekeknek néha szükségük van egy kis motivációra, hogy végleg elváljanak a pelustól, ezért összegyűjtöttünk néhány kreatív ötletet, amik tényleg működnek.

Matricák
Készítsünk egy táblázatot a hét minden napjára, dekoráljuk ki a kedvenc mesefiguráival, majd minden sikeres vécézés után felragaszthat rá egy matricát.

potty1

Bili mese
Egy szép füzetbe vezessük a pelenkáról a bilire való áttérés történetét, írjuk le a fontosabb dátumokat, eseményeket mesés formában, a főhős pedig természetesen legyen a gyerekünk. Minden sikeres lépés után fűzzük tovább a mesét.

potty2

Pisilő baba
Szerezzünk be egy olyan játék babát, amely, ha cumisüvegből megitatják, kipisili a vizet. Így a kisgyerek maga taníthatja meg a babáját a bili használatára, ezzel ő is kedvet kap hozzá, és úgy tanulja meg, hogy nem is tud róla.
Tábla
Legyen a fürdőszoba egy vidám hely, azzal, hogy az ajtóra készítünk egy táblát, amit a gyerkőc kiakaszthat, ha használni szeretné a vécét.
Nagyfiús-nagylányos alsónemű
Hagyjuk, hogy a gyerekek maguk válasszák ki az üzletben az első alsóneműiket, mondván, a nagyfiúk-nagylányok már ilyet és nem pelenkát hordanak. Lehet, hogy először a pelusra szeretnék majd rávenni, de ez a kíváncsiság előbb-utóbb sikerre vezet majd.

potty3

Ajándékcsomag
Készítsünk össze egy ajándékcsomagot apróságokkal: matricákkal, színes ceruzákkal, kisautóval, és minden alkalommal, amikor sikerül a bilit használni, a gyerek választhat egy meglepetést belőle.

Saját bili
Tegyük személyessé a bilit és ragasszunk rá matricákat, vagy a gyerek bölcsis jelét, ezzel is vonzóbbá téve a használatát.

potty4

Segítség a kedvenc macitól
Ha a gyereknek van egy kedvenc alvós állatkája, babája, engedjük meg, hogy őt is magával vigye a vécére. Ez biztonságérzetet nyújt neki ennek a nagy lépésnek a megtételéhez.

 

2014. február 21.

 

Forrás: parents.com

Fordította: Horváth Orsolya

Ez is tetszeni fog