Quantcast
Kezdőlap Ti írtátok... Jelek, amikből biztosan tudod, hogy kétgyerekes anyuka vagy :)

Jelek, amikből biztosan tudod, hogy kétgyerekes anyuka vagy :)

pottyos

Az első gyermek érkezésekor tiszta ideg voltál. A másodiknál minden mindegy. Mi történt a kettő között? Te is tudod! De van néhány nyilvánvaló jel, amin látszik: lazítottál. Mit is értek ezalatt: 

 

 

Az első gyermek érkezésekor tiszta ideg voltál. A másodiknál minden mindegy. Mi történt a kettő között? Te is tudod! De van néhány nyilvánvaló jel, amin látszik: lazítottál. Mit is értek ezalatt:

 – Az elsőnél még sötétítőfüggönyt és bálnahangot használtál, hogy nyugodtan aludjon. Most a tesó foci edzése alatt alszik babád, így megtanul szundítani egyet bárhol, bármikor.

masodik gyerek

 – Miért vásárolnál új pizsit, amikor egy egész rakás még használható gyerekruha áll egy ládában a garázsban az első gyermeked után?

masodik gyerek2
 – Az elsőszülött max napi fél óra oktató műsorokat nézett, azt is csak három éves kora után. A második gyerekednek saját multimédia felhasználói fiókja van, bár még csak hat hónapos.
 – Az elsőnél 247 fotóval ellátott fotóalbumot készítettél. A másodikról egy kép lóg a frigón.
 – A második gyereked a TV képernyőjét nyalogatja és te nem azt mondod „jaaj nee”, inkább „nem hiszem el.. pont a Kaszát?”
 – “Alszol, amikor a gyerek alszik” ez úgy hangzik, mintha egy röhejes vicc lenne.
 – Minden éjszaka ringattad az első babádat és néha el is aludtál ott vele. A második? Megy a kiságyba..
 – Életed első ultrahangjára megy veled az egész család. A második gyereknél lehet, hogy felhívnak.
 – Ha valaki megkérdezi, hogy ölbe veheti-e a babád, hezitálás nélkül azt mondod ” Persze “. Teszed ezt úgy, mintha az imént nyertél volna a lottón.
 – Meg voltál győződve arról , hogy az első gyermeked után a szívedben egyszerűen nincs több hely, hogyan fogod a másodikat szeretni, de ha megérkezik a második utód a családba , rájössz, hogy ez a fajta szerelem tényleg nem ismer határokat.

masodik gyerek4

Még az alábiakkal kiegészítenénk a cikket :

– Ne is álmodj róla, hogy pattináns rend lesz két gyerek után! Ha mégis, abba beledöglesz. Természetesn, ez függ az apukától is, nálunk ő is szeret mindent szétpakolni és úgy hagyni. Nem is tudom, kitől örökölték a gyerekeim ezt a szokásukat.:)

– Az első gyermeked megszületésekor özönlenek a barátok, rokonok, ismerősök, hogy minél előbb lássák az új családtagot, a második után örülhetsz ha valaki rád nyitja az ajtót.

– Az elsőnél minden egyes köhintés után tárcsázod a gyerekorvos számát és az agyára mész a kérdéseiddel, a másodiknál már csak akkor hívod ha 3 napnál tovább lázas.

– Az elsőnél minden órában sterilizálod a cumikat, hogy még véletlenül se kapjon el valamit az újszülötted, a másodiknál már csak havonta egyszer sterilizálsz vagy kidobod a sterilizálót és rájössz, hogy elég ha kifőzöd a cumikat, ahogy régen anyáink tették.

 

 

Fordítás: Thuróczy Gerl Szandra

Forrás: Redtri

Képek: Flickr

 

2014. november

 

Ez is tetszeni fog