Quantcast
Kezdőlap Programajánló Mesebeli Hóország ‒ kincskereső küldetés kiállítás és játék

Mesebeli Hóország ‒ kincskereső küldetés kiállítás és játék

Pöttyöslabda

A Vajdahunyadvárban nyíló, tavaszi kiállítás és játék kalandos utazásra, kincskereső küldetésre hív. A résztvevők képzeletbeli jeges tájakon barangolhatnak, miközben megtévesztő akadályok és furfangos feladványok teszik próbára bátorságukat, tudásukat és érzékeiket.

Kéken csillognak a hósipkás hegyek, alvó jégóriások álmát őrzik a hallgatag gleccserek. Fagyos csend honol, éber őrszem lesi a szikrázó láthatárt, a tükörsima jégmezőn vakmerőn siklik a szán. Könnyű zúzmarát szór a jeges szél, a távoli torony csúcsa kavargó hófelhőbe vész.

Vajon miféle küldetés vár? Hol rejtőzik az ősi kincs? Aki vállalja a kihívást, felfedezheti a mesebeli hóországot, de vigyázat, az út váratlan meglepetéseket tartogat!

A Vajdahunyadvárban nyíló, tavaszi kiállítás és játék kalandos utazásra, kincskereső küldetésre hív. A résztvevők képzeletbeli jeges tájakon barangolhatnak, miközben megtévesztő akadályok és furfangos feladványok teszik próbára bátorságukat, tudásukat és érzékeiket.

Egy kapzsi Kincsvadász megkaparintotta az ősi kincset, a varázserejű aranyhangszert, melynek bűvös hangjától felébrednek álmukból az alvó jégóriások. Az agyafúrt tolvaj titkos, sarkvidéki tornyában őrzi értékes zsákmányát. A látogatók feladata, hogy a játékos próbatételeket kiállva felkutassák és visszaszerezzék a kincset.

A játék során a látogatók kideríthetik, hogy képesek-e megszelídíteni egy harapós északi uszonyost, kicselezni egy bumfordi belugát, vagy kiszimatolni a jeges csemege illatát. Megtudhatják továbbá, el tudják-e navigálni a jegesmedvejáratot a jégmezőn, át tudnak-e kelni a fagyos folyón egy behemót rozmár révésszel, és vajon fel tudják-e törni a kincseskamra trükkös, színkódos zárját.

A MESEBELI HÓORSZÁG ‒ KINCSKERESŐ KÜLDETÉS kiállítást járva a résztvevők felfedezhetik a hó és jég káprázatos birodalmát, találkozhatnak a havas tájak lakóival, rácsodálkozhatnak hidegtűrő természetükre és bámulatos túlélőképességükre. A küldetés teljesítéséhez bátor szívre, éles szemre, biztos fülre és jó szimatra is szükség lesz. Ám, aki vállalja a kihívást, kiérdemli a jutalmat és az okleveles kincskereső címet is!

A kiállítás és játék során a látogatók tudományos ismeretekkel gazdagodhatnak, valamint megismerhetik a hófödte hegyek, a hűvös tundrák és a jeges sarkvidékek állatvilágát.

A képzeletbeli hóországi helyszíneken szöveges játékfüzet vezet végig, a látogatók játékállomásról játékállomásra kerülnek egyre közelebb a célhoz. A több mint 700 négyzetméteren megvalósuló kiállítás és játék mesebeli látványvilággal, egyedi installációkkal, rengeteg felfedeznivalóval és ajándékkal várja a kalandvágyó érdeklődőket.

A belépőjeggyel a múzeum összes állandó és időszaki kiállítása is megtekinthető.

A MESEBELI HÓORSZÁG – KINCSKERESŐ KÜLDETÉS kiállítás és játék 2024. március 16-tól május 20-ig látogatható a Vajdahunyadvárban.

A kiállítás az f exhibition szervezésében valósul meg.

Helyszín: VAJDAHUNYADVÁR, Magyar Mezőgazdasági Múzeum
Nyitva tartás: HÉTFŐ zárva, KEDD–VASÁRNAP 10–17 óráig
Húsvétvasárnap, húsvéthétfőn, május 1-jén, valamint pünkösdvasárnap és pünkösdhétfőn NYITVA!
!!! Felhívjuk a látogatók figyelmét, hogy a kiállítás 2024. április 8. és 15. között a múzeumban zajló rendezvény miatt ZÁRVA TART !!!

Korosztályi ajánlás: 4–99

Bővebb információ: www.facebook.com/F.Exhibition

Ez is tetszeni fog