Quantcast
Kezdőlap SzabadidőÉlményparkok/kalandparkok Ne hagyjátok ki a Kerekerdő élményparkot Debrecenben!

Ne hagyjátok ki a Kerekerdő élményparkot Debrecenben!

Babos Borcsi

Város szélén nagy kapu, mögötte egy eldugott játszópark. Kaland, -és vidámpark egyben, a parkoló túloldalán pedig egy tudományos kisközpont várja a látogatókat. Egy fél napot kellemesen el lehet itt tölteni. A belépőjegy tartalmazza a játékok nagy részét. Ha időben észrevesszük, egy kaland mentén is végigjárhatjuk a területet, kapunk hozzá térképet. Így egy út nyomán haladunk, nem marad ki semmi, a történet elolvasható a helyszíneken.
Van játszótér, Flintstone-kocsi féle vizibicikli, kötélpálya a tó fölött, beszélő fa! Kérdez és válaszol, a nagyoknak már tök ciki, mert észreveszik a kamerát, de a kisebbek élvezettel beszélgetnek vele. A nagyon piciknek kevésbé szórakoztató a hely, nem mindenre lehet velük felülni, de a játszótéren vagy a tó mellett feltalálják magukat. A vizi dodgem-et például gond nélkül vezethetik is, nem gond, ha körbe-körbe forgunk…

Sajnos, a csinos meseházakba nem lehet bemenni, de Hófehérke hangját így is hallhatjuk! Találunk néhány háziállatot, lovagolhatunk, kötélpályán mászhatunk. Érdemes hosszabb időt szánni a Reneszánsz Panoptikumra, nagyobb gyerekeknek segítség a sulihoz is. Érdekes történelmi tényekről, eszközökről, szokásokról olvashatunk. A Leonardo Da Vinci interakítv kiállítás egy külön házban kapott helyet, ahol szintén kipróbálhatók az eszközök. Ide is a főépületben kell megváltani a jegyet.

A kiállított találmányokat egész közelről szemrevételezhetjük.
Mi nem próbáltuk ki a vurstlis részt, ott a megszokott céllövölde, kisautók, vízzel lövő gépek vannak.
Enni, inni normális körülmények között lehet, a szokásos kínálatból választhatunk. Ha elég korán megyünk, nincsenek sokan, nem kell várakozni. Siessetek, október elsején bezár!

Ez is tetszeni fog